Ezt fogja hordani idén tavasszal

Végre lassan vége a télnek – persze lehet, hogy jön még márciusban hó –, így a leárazott ruhák helyét átveszik az új kollekciók. Összességében elmondható, hogy a 2016-os tavaszi-nyári ruhák – akárcsak a korábbi tavaszi-nyáriak – virágosak, pasztellszínűek, rojtosak, vidámak lesznek, nagy újdonság nem jön, de kellemes szetteket lehet idén is összeállítani. A hajtás után bemutatjuk ízelítőül pár márka kínálatát!

Gas: Japán és Los Angeles

A Gas szokásához híven már decemberben tartott divatbemutatót a tavaszi-nyári szezon ruháiból, melyek ismét egyszerre sportosak de városiasak, és továbbra is a farmerek alkotják a márkafő vonalát. A női kollekciót Los Angeles és Japán inspirálta, a fekete, fehér, szürke és bőrhatású farmereket arany és ezüstnyomatok teszik rockossá. A Japán által inspirált ruhák finomabbak, batikolt részletek, kékes színek, keleties minták teszik a ruhákat egyedivé. A hetvenes évek megjelennek a Gas-nél is, babakék, márvány-koptatott, trapézszárú farmerek, rojtos felsők formájában. A nyári kollekció fő témája a Los Angeles-i sivatag és a Coachella fesztivál, tehát magasderekú farmerek, hippis szerelések jellemzik a kollekciót.  Újdonság a 100% MADE IN ITALY modellek megjelenése, melyek a szokásosnál is jobb minőségű anyagokból készülnek, egyedi kidolgozásúak. A férfikollekcióban is megjelennek a pasztell színek, virágnyomatok, melyek a hagyományos farmeringeket is feldobják.

Van Graaf: pasztellszínek minden mennyiségben

A multibrand üzletnél marad a szokásos városi elegancia mind a férfi, mind a női kollekció tekintetében: ismét több vonalba sorolták be a szezonális kínálatot, így például a "Summer of love" kategóriába tartoznak a lezser, világos színű, 70-es éveket idéző nyári darabok, "Fresh, light and blue" név alatt gyűjtik a tengerész stílusú darabokat, melyek (nem meglepő módon) jellemzően kék színűek és/vagy csíkosak. A férfiak "Modern statement" címen kaptak smart casual ruhákat, melyekben leginkább céges golfozásokon lehet őket elképzelni, de lazább ruhákra is érdemes a Van Graafban vadászni – nézze meg a galériában!

Calzedonia és Intimissimi: sportos glamour

2016 nyarán a Calzedonia neoprénbikini-szerű kétrészesekkel készül, melyek állítólag azoknak szólnak, akik "sportimádókként sem akarnak lemondani a glamúrról". "A klasszikus sportos külső modern designnal és szexi szabásvonalakkal kap új értelmezést" és a fluoreszkáló színek kontrasztban állnak a teljesen fekete részletekkel – ezt láthatja alább.Természetesen azok se fognak csalódni, akik a mintás, romantikusabb bikinikre vágynak és a hippisikk ennél a márkánál is megjelenik.

Az Intimissimi nagy erőkkel készül a Valentin-napra különféle fekete szexi fehérneműszettekkel – a kollekció "a modern nőnek szól, aki nem mond le a romantikáról, de a legújabb glam trendekről sem". 2016 márciusában teljesen fehér és hamukék árnyalatú fehérneműket keressen az Intimissimiben, melyeket a tisztaság és finomság jellemez. Kényelmes és szép hálóruhákért sem kell messzire menni, nézze meg a galériában!

Women's Secret: hippisikk bojtokkal

A Women's Secret Intimates kollekciója (azaz fehérneműi) idén leginkább világos színűek, virágmintásak és tengerészcsíkosak, de a klasszikus mesefigurák és feliratok sem tűnnek el, a hippisikk jegyében pedig jönnek a bojtok, pomponok és hímzések. Leginkább türkiz, pink és magenta színekre számítson a márkánál. A fürdőruhákra is jellemző a "boho" stílus (azaz pomponok mindenfelé), a színek, anyagok és minták kontrasztja, a navy és a mix&match. Lesz úgynevezett "brazil trend" is, mely szexi alsók, háromszög-felsők és ötletes, egyben nőies kiegészítőkkel jelentkezik.

Springfield: divatos irodistaruhák

Virágminták, egy csipetnyi pink és számtalan kötelező darab, mint például a minden helyzetben hordható parkák és farmerek – így indul a Springfieldnél az új szezon. A szezon kihagyhatatlan kulcsdarabjai a sportos kabátok és szaggatott farmerek, de divatba jönnek a felvarrók és az etnós minták is (megint).

Természetesen a 70-es évek hatása is nyomot hagyott a ruhákon, újragondolt formában tér vissza a navy trapéznadrág, a harangujjakkal ellátott felső, az A-vonalú gombos szoknyák. A trendi darabokon kívül örökzöldek is kaphatók, munkábajárós ingek, sportos szettek. A nők kapnak külön "work" kollekciót, melynek darabjai 100%-ban hordhatók, mégis nagyon divatosak, olyan meghatározó elemekkel, melyek kiemelkednek a hétköznapok szürkeségéből: vehet például vízhatlan ballonkabátot, kis fehér ruhát és laza chino nadrágot is. A Springfield kollekciója összességében nagyon könnyed, fiatalos és jól kombinálható darabokból áll idén.

Promod: művészi kapszulakollekció

Az idei tavaszi szezont a Promod ismét egy különleges együttműködéssel indítja, ezúttal egy francia divattervező és illusztrátor, Elise Chalmin közreműködésével jött létre az a kapszulakollekció, melynek 10 egyedi tervezésű darabja február közepétől lesz elérhető a Promod üzletekben. A művészi együttműködés mellett persze rengeteg hordható, csinos, egymással remekül kombinálható alapdarabot terveztek a Promod emberei: a hűvös kékek és a marokkói csempéket idéző ruhanyomatok mind a tengert juttatják az ember eszébe, a retro ihletésű farmerek, apró nyomatos ing-kendő szettek mind remekül feldobják az ember ruhatárát. Nézze meg őket a galériában!

H&M

A H&M Studio kollekciójáról kapásból egy atomtámadás utáni, utopisztikus, de hangulatos nyár jutott eszünkbe, amikor mindenki stílusos, mintás, akár saját készítésű hacukákban jár. Valójában a svéd márkánál a bohém tengerparti nyarak és a sportos, divat-hegymászó városi nők jelentettek inspirációt. A fakó színeket mintha csak a nap szívta volna ki, fontos a spontaneitás, a funkcionalitás, a nőiesség és a lazaság. Sok a selyem, pamut, len anyag, a bőr és a technikai anyagok. Érdekesség, hogy a lookbook modellje Axente Vanessza. A Studio kollekció február 25-én kerül az üzletekbe, nálunk a Vörösmarty téren keresse.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek