OFFLINE

Semmiség, de rosszul ejtjük a Zarát

2016. február 4., csütörtök 09:27

A Refinery29.comnak köszönhetően ennyi idő után végre kiderült, hogy hogyan is kell helyesen ejteni az 1975-ben alapított fast-fashion márka, a Zara nevét. Az online lap szerkesztőjét, Rachel Bessert a Zara spanyolországi főhadiszállásán, A Coruña-ban világosították fel a helyes kiejtésről, illetve állítása szerint hamar rájött, hogy eddig helytelenül ejtette ki a márka nevét, mivel körülötte senki nem kezdte z-vel a szót.

A kissé pösze kasztíliai nyelvjárás szerint ugyanis a z betűt inkább sz-nek (susogó sz) ejtik, így helyesen „Sza-rának” kell mondani. Ez körülbelül olyan kis, de lényeges eltérés, mint például a tiramisu esetében, amit az olaszok „tiramiszunak” a magyarok pedig „tiramisunak” ejtenek. Ide kattintva a Forvo.com oldalán is lecsekkolhatja, hogy hogyan kell helyesen kimondani a márka nevét, Besser jó hangulatú YouTube videójában pedig meghallgathatja, hogy hogyan tanulta meg megfelelően kiejteni a Zarát!

Eddig...

 • 2962
  Z-vel ejtettem, ahogy írva van
 • 385
  Sz-el mondtam, ahogy a spanyolok
 • 177
  Hallottam már sz-el, de kiröhögtem azokat, akik így ejtik
 • 2171
  Kit érdekel

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta