Bizarr sminktrend terjed az Instagramon

Hiába mutattak irányt a vezető divatházak a sminkelési trendekben, a közösségi oldalak felkapott szépségbloggerei és amatőr sminkrajongói egy teljesen más irányba vitték el az idei felhozatalt. Bár a kamaszlány külsőt kölcsönző szeplősítőt már jóideje piacra dobta például a MAC és az Illamasqua, a trend most egy jóval feltűnőbb és színesebb formában tért vissza – hívja fel a Dailymail.co.uk a figyelmet a bizarr divathullámra.

Az őrületet egyébként a több mint 203 ezer Instagram követővel rendelkező sminkmesternek és vloggernek, @dominiqueldr-nek aka Batalashnak köszönhetjük, aki szerencsére YouTube videón keresztül lépésre-lépésre is megmutatja nekünk, hogy hogyan varázsoljunk magunknak ilyen mesébe illő sminket (ha akarunk). A pár perces, angol nyelvű kisfilmet elnézve egyébként tényleg nem tűnik túl bonyolultnak a művelet, különféle méretű ecsetek segítségével kell pöttyözgetni a szemünk környékét a tetszés szerint kiválasztott folyékony ajakrúzsok segítségével (és persze nem árt, ha van a mesterműben jó adag aszimmetria) 

Tehát ha már ráunt az elbénázott foltos haj trendre, feltétlenül próbálja ki a szivárvány minden színében pompázó (vagy éppen monokróm) kamuszeplőket!

Thanks for the feature @refinery29! It feels good to be part of a colorful trend.

• DOM.• (@dominiqueldr) által közzétett fénykép,

A bátrabbak akár egy ilyen futurisztikus, metálkék árnyalatú sminket is feldobhatnak a hétvégére, ennél a típusnál a szemöldök sem ússza meg a kék festéket.

Drámai külsőt kölcsönöz, ha csak fehér festékkel pöttyözzük be az arcunkat. A vlogger ebben az esetben jól láthatóan a szemre helyezte a hangsúlyt, a fehér kamuszeplők pedig véletlenszerűen jelennek meg az arcon.

the project for IMATS. status: complete. #imatsla #imats2016

• DOM.• (@dominiqueldr) által közzétett fénykép,

Nekünk talán ez a „visszafogott” piros szeplős változat az egyik kedvencünk, még azt is el tudjuk képzelni, hogy alkalomadtán kipróbáljuk és utcára is lépünk vele.

Elsöprő sikere van és nemcsak az anime, manga és képregény rajongó cosplayesek, hanem a sminkesek és álmodozó kamaszlányok körében is.

A kék, a liláskék valamint az aranyba hajló sárga árnyalatok is jól mutatnak egymás mellett kamuszeplőként. Jessica Mua például annyira belejött a sminkelésbe, hogy még az orrát is bepöttyözte a biztonság kedvéért.

Thanks to @eat_live_glow for share #Repost @eat_live_glow with @repostapp. ・・・ Sooo brightly coloured freckles are now a thing! We love this look created by @eliotte_mua! Head to the website to find out more. #cleanfood #fitnessaddict #fitgirls #eatclean #fitfam #tomato #fooddiary #prepare #salad #foodjournal #healthiswealth #cucumbers #prepping #motivation #gainz #kaylaitsines #gymmotivation #thekaylamovement #healthfood #breakfast #gains #fit #lunch #wellness #girls #fitlife #getfit #workout #kaylasarmy

Eliotte Casimiro (@eliotte_mua) által közzétett fénykép,

Így mutat, ha valaki túlzásba esik: Mua jól láthatóan nem tudott leállni, és a még szemhéját is kiemelte némi sárga festékkel.

fruity freckles inspired by @dominiqueldr *****

Jessie (@jessicaaa_mua) által közzétett fénykép,

Így pedig az néz ki, ha nem sikerül a sminkmester tanácsait követni, vagy külön utakon kezdünk el járni.

Ha öntől távol áll, hogy ilyen szélsőséges módon pöttyözze be a homlokát, az arcát és az orrát, akkor válassza a Geenakay féle, diszkrétebb módszert, az amatőr sminkes ugyanis művészien rendezgette el szeme körül a sárga és lila kamuszeplőket.

#coloredfreckles #angelskin

GEENA.KASHIF (@makeup_by_geenakay) által közzétett fénykép,

Sosem gondoltuk volna, de virágos farmeringgel és műanyag virágokkal kirakott koszorúval még ütősebben mutat.

Csillámporos változat, nemcsak az ünnepekre. Nem feltétlenül szükséges színes hajat, vastag szemöldököt és orrkarikát is villantani egy ilyen sminkhez.

Az Instán található felhozatalt elnézve piros-fehér valamint sárga-kék színekben a legmenőbb kamuszeplősíteni!

Sőt, Abodi Dóra is pöttyös arcú modellekkel mutatta be 2015-ös őszi-téli kollekcióját Londonban.

Abodi pöttyös arcú modellje Londonban.
Abodi pöttyös arcú modellje Londonban.Ben A. Pruchnie / Europress / Getty

Kipróbálná az új őrületet?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek