OFFLINE

Menő vagy ciki a nagyisarkú cipő?

2016. február 3., szerda 08:23

Egyre nyilvánvalóbb, hogy a 2015-ös tavaszi szezon slágerét, a slattyogós papucsot, valamint a 2014-es tavaszán divatba hozott Birkenstockot, a kényelmes edzőcipőt és a csajos törpesarkút a kicsi és vaskos sarokkal megáldott nagymamás stílusú lábbelik és szandálok váltják majd a sorban 2016 első felében. Legalábbis nagyon úgy tűnik, hogy esélyünk sincs megúszni a stabil sarkakat, hiszen a legtöbb divatház mutatott be effélét a divathéten, és már kapható a fazon a webáruházak szezon előtti kínálatában, ahogy a divatrajongó Instagramozók is ilyen cipőben feszítenek a természetellenesen beállított fotóikon.

Bár örülnünk kellene, hogy a vezetőtervezők praktikus, minden alkalomra elsüthető és kényelmes cipőkben gondolkodtak az elmúlt években, azért nem teljesen egyértelmű számunkra, hogy ez a nagyisarok valóban elegáns és előnyös is egyben... Pedig a francia Chanel és az olasz Gucci, illetve a Dolce & Gabbana szerint is ilyen cipőkben fogjuk tölteni majd az évet, tehát ideje hozzászokni a gondolathoz és felmérni, hogy mégis mivel fogjuk majd viselni az általában maximum 6 centi magas sarkú cipőt, ami valóban jobb a hátunknak és csípőnknek, mint például egy magas tűsarkú vagy platformcipő – jegyzi meg a Huffingtonpost.com.

A boltok kínálatát elnézve nem kell messzire mennünk, ha mindenképpen beszereznénk egy ilyen darabot, a Chanel bézs-fekete nagyi szandijával szinte azonos cipőt árul a L'Oeil 20 ezer forintért, de hasonló forma a Mangóban és az Asosnál is kapható 9-15 ezer forint közötti áron. Szerencsére a Gucci szőrmével kibélelt, 318 ezer forintos csodáját még nem koppintotta le senki, inkább a hétköznapiasabb darabok vannak divatban a H&M-ben is, ahol 12.990 forintot kérnek egy nagyisarkú cipőért. Egy hasonló velúrcipő 25 ezer forintba kerül a hazánkban is elérhető Cos-nál.

Nézze meg azt is, hogy a fazont hogyan építették be a ruhatárukba az Insta-bloggerek, majd szavazzon, menő a kényelmes sarok vagy inkább cikinek találja a sem nem lapos, se nem magas sarkakat?

Dazielle Capricorn a szezon trendjeihez igazodva egy fehér nadrágszoknyával, fekete V-nyakkivágású felsővel és vékony sállal kombinálta a nagyisarkú ezüst cipőt. Azt, hogy miért ácsorog egy üres irodaházban, sajnos nem tudjuk megmagyarázni.

Danielle, a @weworewhat bloggere Current Elliot féle farmeringgel és gyárilag szakadt farmerrel viselte a bézs színű nagyisarkút, amit feltételezhetően Maryam Nassir Zadeh üzletében szerzett be.

Canadian tux * in @currentelliott and @maryam_nassir_zadeh

by Danielle (@weworewhat) által közzétett fénykép,

Az 1,2 millió követőt számláló Man Repeller bloggere a hatvanas-hetvenes évek stílusához igazította a bézs-fekete cipőt és egy kockás nadrágkosztümöt, kényelmes pólót és pomponokkal díszített, strandolós táskát passzintott szettjéhez.

It's Monday morning: do you know where your houndstooth is?

Man Repeller (@manrepeller) által közzétett fénykép,

1389 szavazat 1203 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta