OFFLINE

Meglepő fordulat a Dolce & Gabbana családmodell ügyében

2016. február 2., kedd 14:18

Úgy tűnik, hogy egy kapszulakollekcióval zárja a Dolce & Gabbana a tavaly márciusban kirobbant balhéját, amikor is a hagyományos családmodell mellett álltak ki és elítélték a mesterséges megtermékenyítést, valamint az azonos neműek közötti házasságot és örökbefogadást. A kollekcióban újra családoké a főszerep, de már megjelentek az azonos nemű párok is. 

Az ügy tavaly márciusban robbant ki egy olasz lap interjújával, ahol a tervezőpáros elmondta, hogy szerintük az a normális, ha a gyerek egy anyához és egy apához születik és "szintetikusnak" nevezték a mesterséges megtermékenyítéssel született gyerekeket. A kijelentés miatt többen bojkottot hirdettek a márka ellen, majd augusztusban bocsánatot kért Domenico Dolce a kijelentései miatt, amiket azóta átgondolt. 

Aztán most jött a folytatás, egy kapszulakollekció képében, ahol kiegészítőkön és pólókon is kisgyerekes családok figurái láthatóak, köztük azonos nemű párokkal. A stílus hasonló, mint azon a pólón, amelyen a tervezőpáros szerepel a kutyáikkal, ráadásul itt is a DGfamily taget használták a termékek mellé. Bár egyelőre nem tudni, hogy mikortól lesznek elérhetőek a darabok, a Guardian felhívta a figyelmet arra, hogy az időzítés valószínűleg nem véletlen, hiszen Olaszország hamarosan arról dönt, hogy elismeri az azonos neműek kapcsolatát és engedélyezi az adoptálást. A divatház képviselői szerint hamarosan megvásárolható lesz a kollekció, ráadásul a honlapon elindult egy új aktivitás is, amelyben családokról várnak  #DGfamily hashtaggel ellátott képeket. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta