Teszt: csíkos mogyorókrémek

Ugye mindenki emlékszik még a Milky Way csíkos csokoládé krémjére? Nos, ez csodás, ugyanis már nem lehet kapni -- vagy legalábbis mi nem találtunk sehol sajnos. De nincs probléma, ugyanis van egy csomó csíkos krém, amiket jól végig is kóstoltunk és mivel azt már tudjuk, hogy ha a Nutella végleg megszűnik akkor mivel fogunk vigasztalódni, viszont arról fogalmunk sem volt, hogy a csíkos „nutellák” közül melyik az, amelyiket érdemes megvenni.

Éppen ezért ismét összeültünk, és jó pár üveggel végigkóstoltunk belőlük. Az az igazság, hogy a szerkesztőségben csak akkor eszünk ilyen csíkos változatot, amikor sima nincsen, de nyilván ez nem jelenti azt, hogy nem szeretjük ezeket, csak hát ha van jobb... Egyik kolléganőm egyébként csak a fehér krémért van oda, de azért ez elég ritka, a többség a csokiért/mogyoróért rajong. 

Ön melyiket szereti jobban?

 
A krémeket nem tudományos alapon teszteltük, kizárólag érzékszerveinkre hagyatkoztunk a kóstoló során. A legfinomabbat kerestük tízféle termék között, és a tapasztalatok sajnos elég szomorúak. A maximálisan elérhető pontszám 25 volt, és az általunk legjobbnak vélt termék még így is csak 16 pontot kapott, ami azért elég kellemetlen. Leginkább a középszerűek uralták a mezőnyt, viszont csak egy olyan volt, amit nem szívesen ennénk újra. Nézze meg az általunk kialakított sorrendet, és kommentelje a Dívány Facebook oldalára, hogy önnek melyik a kedvence!
 
 

Utolsó helyezett: Pamellina duo, 3 pont

Összetevők: cukor, növényi olaj (repce, pálma), édes tejsavópor 6%, maltodextrin, zsírszegény kakaópor 2,5%, mogyoró 1%, emulgeálószerek: lecitinek, aroma.

Borzasztó íze van ennek a terméknek és még csak kicsit sem hasonlít a mogyorókrémre és nem, a vaníliára sem. Kicsit kávés, kicsit narancsos, kicsit rúzsos és még poloska íze is van (az milyen??). Komolyan felmerült bennünk, hogy beleszaladtunk egy már lejárt üvegbe, de nem, 2016 év végéig fogyasztható.

MG 0134

„Bocs ez a nagyanyám hagyatékából előkerült talán Tímea nevű rúzs, 10 évvel lejárta után. Javaslom a NÉBIHnek, nézzen utána ennek a tételnek, mert avas, mint állat.” „Avas mogyoró, rettenetes az íze, ez borzasztó.” „Olajos, poloskaízű, BORZADÁLY.”

Kilencedik helyezett: Miss Nuss, 9 pont

Összetevők: Cukor, Növényi olaj, Sovány tejpor, Tisztított pörkölt mogyoró (13% a barna krémben), Tejsavópor, Zsírszegény kakaópor, Emulgeálószer ( szójalecitin ), Aroma, Kristályvanillin.

Érdekes módon olyan, mintha ebben a termékben kristálycukor lenne, ami eléggé rossz választás. Dicséretes a 13% mogyoró, de a hasonló márkanévvel ellátott testvérét -- amiben csak 2% a mogyoró, mégsem sikerült legyőznie. Talán a több kakaópor jobban bejött a kóstolóknak.

MG 0137
„Cukor, cukor, cukor. Semmilyen más íze nincs.” „Bocs, ez ehetetlen.” „Sima cukor cukorral, jól megcukrozva, broáf.”

Nyolcadik helyezett: Miss Nuss, 10 pont

Összetevők: Cukor, Növényi olaj, Sovány tejpor, Tejsavópor, Zsírszegény kakaópor, Tisztított pörkölt mogyoró (2% a barna krémben), Emulgeálószer ( szójalecitin ), Kristályvanilin, Aroma.

Semmi esetre se keverje össze ezt a terméket az előzővel, onnan fogja felismerni a jobbat, hogy az olcsóbb. Igen, kevesebb benne a mogyoró, mégis valahogy jobban eltalálták ebben az arányokat. Jó, persze attól még nem felejthetetlen ízélmény, de legalább ehető. 

MG 0138
„Ilyen aromás tejkrém íze van, szerintem nem különösebben finom, de legalább nem aktívan rossz.” „Ez olyan, amit megvesznek a napközis táborba, mert az önkormányzat nem ad pénzt rendes kajára.” „Sima mogyorós cukor, de én szeretem az ilyet.”

Hetedik helyezett: S-BUDGET, 11,5 pont

Összetevők: cukor, növényi olaj (repce, pálma), édes tejsavópor 6%, maltodextrin, zsírszegény kakaópor 2,5%, mogyoró 1%, emulgeálószerek: lecitinek, aroma.

Mindenki sérelmezte, hogy rettentő édes ez a krém és tulajdonképpen nem is igazán van mogyorókrémes, kakaós, vagy tejes íze. Inkább kicsit vajas. 

MG 0141
„Nem lenne ez rossz, ha nem ragadna össze a szám a cukortól." „Brutál édes. Konkrétan nincs íze.” „Ehető, nem több, de ez elég.”

Hatodik helyezett: Nutoka duo, 13,5 pont

Összetevők: Cukor, Repceolaj, mogyoró (13%), pálmaolaj, Zsírszegény kakaó (7,5%), sovány tejpor, emulgeálószer:napraforgó-lecitin, aroma.

Nos, bár a középmezőnyben végzett, ebben a termékben már érződött a mogyoró, ami jó jel. Természetesen brutál édes, abszolút közepes termék, se nem jó, se nem rossz.

MG 0140
„Ennek van egy kis ilyen konzumszaloncukros mellékíze, azon kívül meg más semmi.” „Enyhén mogyorós, túlédesített.” „Ennek sincs más íze, mint az émelyítően édes.”

Ötödik helyezett: Mister Choc, 14 pont

Összetevők: Cukor, Repceolaj, Pálmaolaj, Sovány tejpor 5,5%, Édes tejsavópor 2,5%, Zsírszegénykakópor 1%, Mogyoró, Emulgeálószerek: lecitinek.

Ez is, hasonlóan a Nutokához, abszolút vállalható termék, kiérezni belőle a kakaót, a mogyorót, és valaki még kávét is vélt felfedezni benne. 

MG 0136
„Cukor, kakaópor, nincs kelletlen mellékíze. Egynek jó.” „Ebben van az a mogyoróíz,. amit szeretek, de csak halványan jelenik meg.” „Ennek nem igazán van íze, de legalább nem marja a fogamat a cukor.”

Bronzérmes: Oak lane duo, 14,5 pont pont

Összetevők: Cukor, Repceolaj, Pálmaolaj, Zsírszegény kakaópor (2,5%),  Tejsavópor , Sovány  tejpor, Szójaliszt, Mogyorómassza (1%), Emulgeálószer ( szójalecitin ), Aroma, Vaníliakivonat

Megosztott helyezésben lett harmadik helyezett a Tesco saját márkása, egyébként idén nem ez az első teszt, ahol tescós termék dobogón végez. Szemtelenül kevés mogyoró van benne, ami nem is mogyoró, csak mogyorómassza -- jelentsen ez bármit. 

MG 0132
„Nagyon édes, mogyorós íze nincs, de finom.” „Ennek nincs köze a mogyorókrémhez sajnos.” „Kekszízű, de ez amúgy nem baj, csak nagyon édes.”

Bronzérmes: Choco'la duo, 14,5 pont

Összetevők: Cukor, Növényi olajok (repce, pálma), 13% édes savópor (tejből), 2,5% zsírszegény kakaópor, 1% mogyorómassza, emulgeálószerek: lecitinek(napraforgó).

Egyáltalán nem gejl ez a krém, szóval ha nem bírja a szájösszetapadós krémeket, ezt vegye. 

MG 0135
„Határozottan mogyorós aromája van, de közben elképesztően cukros. Összességében azért jó.” „Ez csak édes.” „Az illata botrányos, az íze viszont kifejezetten jó. Mintha keserű csokoládé lenne benne. Nem annyira édes, mint a többi.” 

Ezüstérmes: Duo twist, 15 pont

Összetevők: cukor, növényi olaj (repce, pálma), édes tejsavópor 8%, zsírszegény kakaópor 2,5%, sovány tejpor, mogyoró 1%, emulgeálószerek: lecitin, laktóz, étkezési só, aroma.

Többeknek is feltűnt, hogy nutellás beütése van ennek a „duónak”, ha a Nutellával nincs baja (haha!), akkor ezt az ízt is el fogja viselni valahogy.

MG 0139

„Ez tök finom. Jól kenhető, és van nutellaíze. Szuper!” „Nincs szaga, viszont rohadt jó az íze, kicsit édes, de abszolút nutellás ízvilág.” „A cukron kívül mintha lenne egy kis mogyorós íze is.”

Aranyérmes: Bubble Choq, 16 pont

Összetevők: Cukor, Növényi olaj (pálma és repcemag), Laktóz, Tejpor (5%), Alacsony zsírtartalmú kakaópor (5%), Tejsavó por, Emulgeálószer: szójalecitin, Aroma, Nyomokban tartalmazhat dióféléket, szóját, farkasbabot.

Nos, ebben a termékben mogyoró nincs, viszont kakaópor igen, pont annyi, hogy a maga 16 pontjával fel is került a dobogó első fokára. Tehát ezen a megmérettetésen, ahol kakaós+tejporos és kakaós+tejporos+mogyorós csíkozott krémek szerepeltek, győzeldelmeskedett egy sima kakaós, maga mögé utasítva azokat, amelyekben mogyoró is van. Bebizonyítva, hogy az egy-két százalék mogyorónak, az ég világon semmi értelme nincsen.

MG 0133
„Inkább kakaós mint mogyorós vagy csokis, de finom. A mezőnyben az egyik legjobb.” „Ennek van íze, sőt mogyoró íze van. Mondjuk nem tudom mi értelme a csíkosságnak, max vizuálisan izgalmas.” „Jó édes, de érezhető kakaóíz is!” „Nagyon édes, semmi extra, kakaós.”
 
 
Termék neve Ára (Ft) Fajlagos ára (Ft/kg) Pontszám (max. 25) Itt vettük
Bubble Choq 879 2 930 16 Tesco
Duo twist 405 1157 15 Auchan
Choco'la duo 899 1198 14,5 Penny Market
Oak lane duo 899 1 199  14,5 Tesco
Mister Choc 899 1198 14 Lidl
Nutoka duo 899 1198 13,5 Aldi
S-BUDGET 899 1198 11,5 SPAR
Miss Nuss 1 049 1 049 10 Tesco
Miss Nuss 599 1 711 8 Tesco
Pamellina duo 699 1997 3 Auchan
 
 
 
 
Oszd meg másokkal is!
Mustra