Az extrém és az uniszex a menő Milánóban és Párizsban

A londoni férfidivathét után Milánóban és Párizsban is bemutatták a nagy divatházak a 2016-2017-es őszi-téli kollekcióikat, melyek a brit fővárosban felvonultatott szerelésekhez hasonlóan kellőképpen energikusak voltak, de mintha a divatvilág két legmeghatározóbb fellegvárában eggyel keményebben reagáltak volna a világban zajló eseményekre. Nézze meg a hajtás után, hogy mit hozna divatba a Gucci, az Armani, Calvin Klein, Raf Simons vagy Rick Owens a következő szezonban!

'Must have' és uniszex darabokkal volt tele a milánói divathét

Annak ellenére, hogy az elmúlt évek egyik fő trendje az androgün stílus volt, a Calvin Klein kreatívosa, Italo Zucchelli mégis inkább az erőre és a férfiasságra helyezte a hangsúlyt a tervezés közben. Másrészről viszont a Gucci tervezője, Alessandro Michele továbbra is inkább összemosná a férfiak és a nők közötti szakadékot és egy romantikus, mókás, Twin Peaks hangulatot árasztó kollekcióval rukkolt elő, melyből szerettük a Snoopy nyomatos pulóvereket, a pomponos uniszex sapkákat, az amish-szerű kalapokat és az egyedi hímzéseket.

Természetesen nemcsak Londonban, de Milánóban is megemlékeztek David Bowie munkásságáról és utánozhatatlan stílusáról a divatházak, a Gucci a művész ikonikus kék szettjét küldte kifutóra, míg Donatella Versace, Vivienne Westwood, Ermenegildo Zegna és Emporio Armani is Bowie számokat választott a kollekciók bemutatásához.

A Guccihoz hasonlóan a Roberto Cavalli új vezetőtervezője, Peter Dundas is egy díszes, bohém és merész nyomatokkal ellátott kollekcióban gondolkodott, de a Cavalli kifutóról nem hiányoztak a jó pár szezon óta divatban tartott pizsama-szerű darabok sem. A legtöbb kifutón megjelentek a pelerin kabátok és a bársony együttesek, ahogy sok dizájner látott fantáziát az infantilis pulóverekben, a vidám táskákban, a klasszikus katonai stílusban, valamint a túlméretezett kötött cuccokban. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy mi lesz a menő a Milánóban bemutató divatházak szerint!

Extrém trendek vannak kialakulóban Párizsban

Az olasz divatfővároshoz hasonlóan meglepően erős kollekciókat mutattak be Párizsban is, melyek közül nagy kedvencünk volt az emberhátizsákos Rick Owens brutalizmus ihlette poszt-apokaliptikus „Mastodon” névre keresztelt kollekciója. „Ezekben a provokatív darabokban jóval vakmerőbbek lehetünk majd az előttünk álló bizonytalan jövőben” – mondta a Bullet Media riporterének a kollekcióról a dizájner.

Hasonlóképpen izgalmas volt a Sankuanz kollekciója, melyet az 1990-es évek elején piacra dobott ázsiai játékok ihlettek, szerettük a Givenchy bársonnyal bevont cowboy csizmáját, a Dior Homme kissé piperkőcös együtteseit, sípulóvereit, illetve pufikabátjait, a Raf Simons által tervezett meglepően bő pulóvereket, a Lanvin neonzöld sprayvel lefújt tornacipőit, valamint a Balmain díszes átmeneti kabátait és luxustáskáit. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy milyen formák jönnek divatba 2016 második felében!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek