Zanza!

Indítottunk egy fogyókúrás sorozatot, amelyben olyan ételek receptjeit mutatjuk meg, amelyeket dietetikus segítségével állítottunk össze. És mivel a hangsúly nem csak a fogyáson, de az egészséges étrenden és a súlymegtartáson is van, továbbvisszük ezt a vonalat. 

MG 8889

A mostani az egyik kedvenc receptem, ami nem is csoda, hiszen egy igazán finom édesség olyan változatát sikerült rekonstruálni, amelyikben alig van kalória - az egész adagban (16 kockányi) körülbelül 400 kilokalória van -, szóval nyugodtan lehet fogyasztani lelkiismeretfurdalás nélkül. És egyszerű a recept is. Egyébként vegán verzióban is kivitelezhető, ehhez is adunk tippeket. 

De mindez mit sem érne, ha a végeredmény a szokásos fűrészporos kényszersütis borzalom lenne, ezért megsütöttem, és bevittem a szerkesztőségbe, hogy döntsék-el a kollegák, milyen. A süti teljes sikert aratott, kifejezetten finom, és határozottan sütiszerű.

Ezekre lesz szüksége 16 browniehoz

  • 95 gramm xylitol vagy erythritol
  • 35 gramm mandulaliszt
  • 65 gramm holland kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál só
  • 4 tojásfehérje
  • 55 gramm almaszósz/reszelt alma
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Így készítse el

  1. Melegítse elő a sütőt 180 fokra.
  2. Keverje össze az édesítőt, kakaóport, mandulalisztet, sütőport és a sót. 
  3. Ezután adja hozzá a tojásfehérjét, az almaszószt, a vaníliakivonatot, és addig keverje, amíg teljesen homogén nem lesz a massza. Ne aggódjon, ez eltarthat néhány percig. 
  4. Győződjön meg róla, hogy a kakaópor tényleg feloldódott, és ha igen, akkor kanalazza a sütőpapírral bélelt tepsibe, és oszlassa el egyenletesen. 
  5. 30-35 percig süsse, vagy amíg a fogpiszkálót tisztán ki tudja húzni a süteményből.
  6. Takarja le egy konyharuhával a tepsit, és hagyja kihűlni az édességet. 

  

MG 8900

Tipp

  • ha vegán változatban készíteni el az édességet, tojás helyett használjon tojáshelyettesítő port,
  • ha nincs otthon vaníliakivonata, kapirgálja bele egy vaníliarúd belsejét az édességbe,
  • mandulalisztet sem kell boltban vennie, elég ha lisztes állagúra darálja a mandulát,
  • a mandulalisztet helyettesítheti bármilyen maggal, mint a mogyoró, vagy a dió
  • xylitol vagy erythritol helyett, használhat 100%-os steviat is, de ha nagyon nem bírja az, édesítőket, akkor tegyen nádcukrot a süteménybe, de akkor a kalóriatartalom is változik
  • az almaszósz elhagyható, de jó ízt és nedvességet ad a brownienak.
Blogmustra