Újraélesztettünk egy Marc Jacobs dzsekit

Még január elején mutattuk meg, hogy miként csináltattunk egy 300 forintért turkált Yves Saint Laurent zakóból mellényt – posztunkban akkor egy szavazást is tettünk, hogy megtudjuk, szeretnének-e a jövőben is látni átalakításokat. Mivel tízből nyolcan igennel válaszoltak, így itt is a következő rész: most azt nézheti meg, hogyan lett egy alaktalan Marc Jacobs dzsekiből az új kedvenc kabátunk.

Lassan nincs olyan posztunk, ahol ne hivatkoznánk a kedvenc turkálóinkat bemutató gyűjtésünkre - viszont kénytelenek vagyunk most is, ugyanis ezt a kabátot is az egyik Creamben lőttük. Ráadásul akkora szerencsénk volt, hogy aznap a dzsekik egységesen 750 forintba kerültek, így ehhez a királykék, vastagabb bársony anyagú Marc Jacobs darabhoz is ennyiért jutottunk hozzá.

Az egyetlen probléma nem is a mérettel, hanem a fazonnal volt: hiába passzolt például vállban, az ujja nagyon bő volt és derékban is elállt a testtől. Az már csak hab volt a tortán, hogy gombok sem voltak rajta. Először ezeket pótoltuk: elmentünk a Régiposta utcai Gombudvarba, ahol az eladó hölgy készségesen és szakértelemmel segített nekünk kiválasztani a kabátkához tökéletesen passzolókat. Mivel 18 darabra volt szükségünk, az olcsóbbak közül válogattunk, de így is 900 forintot hagytunk ott a gombokért: többet, mint a kabátért a turkálóban.

Ezután a szerkesztőség melletti varrónőt látogattuk meg, akinek elmondtuk az elképzeléseinket. Kicsit izgultunk, hogy vajon megoldható-e, hogy egy vastagabb anyagnál a karunkra igazíttassuk a kabátot, de szerencsére nem volt vele probléma. (Egyébként nem gondolná, de majdnem hogy télikabátnak is beillik ez a Marc Jacobs.) Az ujj megrövidítéséért és átszabásáért összesen körülbelül 2500 forintot fizettünk, a gombokat magunk varrtuk fel otthon: így a kabát, a gomb, illetve a varrónő árával együtt összesen 4000 forintból lett egy testre szabott Marc Jacobs kabátunk. 

A galériában megnézheti, honnan jutottunk, hová és azt is, hogy mivel vettük fel.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek