OFFLINE

Hajformázás kézkrémmel? Kipróbáltuk!

2016. január 20., szerda 08:58

Mindig örülök, amikor valamilyen használati tárgy új funkciót kap, éppen ezért örültem meg annak, amikor a FashionBeans azt írta, a kéz- és arckrémek használhatóak hajformázásra is. Egyszerre voltam szkeptikus, viszont eléggé kíváncsi is, így úgy döntöttem, kipróbálom: bár ne tettem volna! 

Miket használtam?

A L'Occitane egyik shea vajas kézkrémét használom napi szinten, így evidens volt, hogy azt is tesztelem. Mivel azonban meglehetősen sűrű, arra gondoltam, adok esélyt egy könnyedebb textúrájúnak is: így került versenybe a cseresznyevirágos krém – szintén a francia márkától. Arckrémek közül nem sok áll otthon a polcon: egy gyógyszertárban kevertet használok hónapok óta – ennek az állagát valahova a két kézkrém közé tenném.

Hogy nézett ki a teszt?

Mindegyik krémet frissen mosott és szárított hajon próbáltam ki. A FashionBeans azt írta, egy borsónyi mennyiséget kell felvinni - ez nekem a waxoknál sem jön be, mindig több kell kicsivel, így itt is a "szokásos" mennyiségemmel próbálkoztam. Először a kézkrémeket teszteltem, a végén jött az arckrém – nem akarom lelőni a poént, de sorrendben egyre jobbak voltak.

Könnyedebb állagú kézkrém

Ezzel kezdtem a tesztet és rögtön el is ment a kedvem: olyan hatása volt, mint az olcsó waxoknak. Teljesen lelapította a hajam és konkrétan úgy néztem ki, mint egy Lego-figura, ráadásul formázni sem lehetett. Egyébként hajmosásra se lett volna feltétlenül szükségem, a törülközővel megtöröltem és ki is jött az összes. Itt szembesültem amúgy azzal, amire nem is gondoltam: ha ezt használnám formázáshoz, egész nap illatozna a fejem.

Ajánlanám? Egyáltalán nem. Egyébként ez a kis tubus 2000 forintba kerül, így nem igazán praktikus hajra "pazarolni".

Sűrűbb állagú kézkrém

Ezzel kapcsolatban nagy reményeim voltak, mégpedig azért, mert meglehetősen masszívnak tűnt – ugye ez a mindennapos kézkrémezés során kiderült. Az illata is kellemesebb volt, pont az, amit még el tudnék viselni a hajamon, ha esetleg beválna. De sajnos nem: egy fokkal jobb, mint a másik társa, de inkább csak összefogta tincsekbe a hajam, tartást viszont nem adott – úgy tűnt, mintha zsíros lenne és nem mosnám minden nap.

Ajánlanám? Inkább nem.

Arckrém

Arckrémek terén leálltam a drogériás márkák termékeivel (elég megnézni egy összetevőlistát a Krémmánia oldalán és ön is le fog), így úgy döntöttem, gyógyszertárban kevertetek magamnak. Abszolút bevált, hónapok óta ezt használom és a téli hideg egyáltalán nem látszik meg az arcomon. Sajnos E-vitamint csak háziorvosi engedéllyel lehet beletetetni (?), arra viszont még nem volt időm, hogy elmenjek, így a "natúr" verziót élvezem tubusonként 4-500 forintért. A hatása egész megnyerő volt: konkrétan majdnem sikerült azt elérnem, amit az egyébként sajnos egyre drágább waxommal. 

Ajánlanám? Csak vészhelyzetre, mert hosszú távon nem tudom, mennyire vállalható.

Összességében

Engem nem annyira győzött meg ez a tipp. Lehet, hogy vannak olyan kéz- és arckrémek, amik jók erre a célra, de se időm, se pénzem kikísérletezni ezt. Egyébként a teszt után elképesztően elkezdett égni a fejbőröm és sajnos nem tudom, melyiktől - szóval már csak emiatt sem próbálkoznék újra.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta