OFFLINE

Észreveszi, mi a különleges Charlène hercegné szettjében?

2016. január 19., kedd 17:02

Charlène monacói hercegné a napokban a Vatikánba látogatott férjével, II. Albert monacói herceggel, írja a DailyMail. Az alkalom nemcsak azért volt különleges, mert már negyedszer járt a katolikus egyház fővárosában, de ezúttal fehérben jelenhetett meg Ferenc pápa előtt. Hogy ez miért annyira különleges? Elmondjuk.

A 37 éves, kétgyerekes Charlène egyike annak a hét (!!!) embernek, akik ebben a színben járulhatnak a pápa elé – ezt a kiváltságot a francia nyelv egyébként privilége du blanc-nak hívja és a katolikus vallású királynők/nék, illetve hercegnők/nék számára teszi lehetővé a különleges alkalmakkor tetőtől talpig hófehérben tett látogatást. A hercegné vállra hulló csipkefejkendőt és gallér nélküli kabátot, bézs magassarkút, illetve a kabát alól épphogy csak kilógó krémszínű ruhát, továbbá kistáskát és kesztyűt viselt a privát találkozón. az egész szettre a pontot pedig a vörös rúzsával tette fel. 

A protokoll szerint egyébként a nem kiváltságos nőknek hosszú fekete, zárt nyakú, hosszú ujjú ruhát és fekete, vállra hulló csipkefejkendőt kell viselniük, ha a mindenkori pápánál járnak. Éppen ezért keltett minibotrányt Cherie Blair, Tony Blair felesége 2006-ban, amikor teljesen fehér szettben járult az egyházfő elé. Az íratlan törvények megszegése azért is volt meglepő Blairtől, mert bár hithű katolikus, korábban mindig betartotta az egyház dress code-ját. „Még a királynő is feketét viselt! Innen látszik, hogy mennyire odavan magától" – nyilatkozta akkor az egykori miniszter, Anna Widdecombe. Bár Angela Merkel feketében érkezett, kendőt nem viselt.

Ők a kiváltságosok

Charlène monacói hercegné, Zsófia spanyol királyné, Paula belga királyné, Mária Terézia luxemburgi nagyhercegné, Matild belga királyné, Letícia spanyol királyné és Marina nápolyi hercegnő.

Charlène-t egyébként protestánsnak nevelték, de 2011 áprilisában saját akaratából és döntése alapján felvette a római katolikus vallást. A látogatás során Albert herceg fotókat osztott meg egyik birtokának növényzetéről, ami források szerint annyira megtetszett Ferencnek, hogy elgondolkodott azon, a nyári rezidenciáján is hasznosít belőle ötleteket.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta