OFFLINE

Palacsintapuding - két kedvenc egy pohárban

2016. január 17., vasárnap 14:57

Ez a desszert annak idején úgy született, hogy túl hígra sikerült a puding a palacsintához, így nem a puding került a palacsintába, hanem a palacsinta a pudingba. Ez aztán annyira népszerű lett, hogy ezután mindig így kértük a palacsintát. A gyerekeknek garantáltan a kedvence lesz, így készíthet egy nagy tállal, vagy adagolhatja poharakba is.

Mehet a tetejére gyümölcs vagy tejszínhab, de bele is szórhat diót vagy épp mazsolát. A csokipudingba kakaó helyett mehet étcsokoládé is, de vaníliapudinggal is nagyon finom lesz. 

Hozzávalók

a palacsintához:

20 dkg liszt
2 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
1 evőkanál cukor
4 dl tej
olaj vagy kókuszzsír a sütéshez

a pudinghoz:

3 tojássárgája
7-8 dl tej
100 g nádcukor
1/2 rúd vanília kikapart magjai vagy 1 tk. vaníliakivonat
3 evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

  1. A palacsinta tésztáját készítjük el először. A tojásokat, a cukrot, a vaníliát, a lisztet, a tej felét kancsóba tesszük, összeturmixoljuk botmixerrel. Folyamatosan adagoljuk hozzá a maradék tejet. Olajozott palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.
  2. A pudinghoz való tejet - egy deciliter kivételével! - felmelegítjük a vaníliával (kb. 80 fokosra, még ne forrjon, de legyen nagyon meleg). Közben a sárgájákat kikeverjük a cukorral, a keményítővel, a kakaóval és a félretett tejjel. (Ha van kezeletlen héjú narancsunk, belereszelhetjük a héját.)
  3. A forró vaníliás tejet vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a tojásos keverékhez öntjük, majd vissza a lábasba. Néhány perc alatt állandó keverés mellett besűrítjük. Félretesszük.
  4. A palacsintákat metéltre vagy kockákra vágjuk, a lényeg, hogy akkora darabok legyenek, amiket még gusztusosan tudunk kanalazni.
  5. A feldarabolt palacsintát a pudingba keverjük, és hidegen tálaljuk.

További palacsintarecepteket ITT talál.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta