Menő vagy ciki a pörgésre változó Star Wars szoknya?

Nemcsak a vezető divatházak és magazinok láttak fantáziát a Csillagok háborúja legújabb, a Star Wars: Az ébredő Erő című sci-fi katakterekben, hanem a cosplayesek (anime, manga, képregény és videójáték rajongó jelmezesek) is, sőt a szubkultúra egyik aktív képviselője, Caroline Huamani még egy különleges szoknyát is készített a bemutatón felbuzdulva, melynek érdekessége, hogy az imádnivaló R2-D2 robot és az új rész gömbformájú droidja, a BB-8 egyszerre jelenik meg az általa varrt, pörgésre átváltozó szoknyán.

Két Star Wars szoknya egyben.
Két Star Wars szoknya egyben.facebook.com/LemonDropCosplay

„Nem tudtam, hogy hogyan lehetne ezt egyetlen ruhán kivitelezni, úgyhogy arra jutottam, hogy miért ne lehetne ez kettő az egyben" – mondja Huamani a szoknyáról, melynek elkészítése sokkal tovább tartott, mint azt eredetileg tervezte. A villamos- és informatikus-mérnöki diplomával rendelkező Star Wars és cosplay rajongó körülbelül negyven óra alatt készült el a ruhával, melyhez saját R2-D2 popcorn- és rágcsatartóját, valamint a 150 dollárért, 43.555 forintért rendelhető házi BB-8 droidját használta forrásként.

„Mire rájöttem, hogy hogyan kellene megcsinálni, addigra már csak másfél hét volt hátra a premierig.” – mondja a Daily Dot riporterének az egyedi Star Wars szoknya készítője, akinek természetesen nem ez az első ilyen jellegű projektje, hiszen tervezett már kosztümöt és kiegészítőt más eseményekre is, mint például a Dragon Con-ra, nagy kedvencünk például a Pusheen cica ihlette ruha, de ezt a Jázmin hercegnős darabot is szívesen viselnénk valamelyik elvontabb cosplay fesztiválon.

A pörgésre változó szoknyának pedig akkora sikere lett az internetezők körében, hogy a Lemon Drop Cosplayen több mint 2000-en osztották meg 24 órán belül és több mint ezren lájkolták is a végeredményt. A sikeren felbuzdulva pedig még az is elképzelhető, hogy hamarosan rendelni is lehet majd a szerethető, sárga-fehérről kék-ezüstre váltó darabot.

droiddress.gif
facebook.com/LemonDropCosplay

A cosplay (costume és play szavak összetételéből ered) szókapcsolatot a wikipédia.org információi szerint a Studio Hardnak dolgozó Takashasi Nobujuki alkotta meg az 1984-es Los Angeles-i sci-fi Worldconon. Amennyiben jobban elmerülne ebben a szubkultúrában, érdemes megnéznie az Otaku Unite! című 2004-es dokumentumfilmet, az észak-amerikai anime szubkultúráról szóló Cosplayers: the Movie című 2009-es alkotást vagy az Animániát, ami négy különböző nemzetiségű cosplay rajongó életét követi nyomon. De addig is szavazzon, menőnek találja a robotos szoknyát vagy ön szerint inkább ciki, hogy felnőtt emberek jelmezes összejövetelekre járnak és semmiképpen nem szerezné be a mutatós Star Wars kreációt?

Oszd meg másokkal is!
Menő! (3075) (1575) Ciki!
Mustra