OFFLINE

Menő vagy ciki a pörgésre változó Star Wars szoknya?

2016. január 12., kedd 15:39

Nemcsak a vezető divatházak és magazinok láttak fantáziát a Csillagok háborúja legújabb, a Star Wars: Az ébredő Erő című sci-fi katakterekben, hanem a cosplayesek (anime, manga, képregény és videójáték rajongó jelmezesek) is, sőt a szubkultúra egyik aktív képviselője, Caroline Huamani még egy különleges szoknyát is készített a bemutatón felbuzdulva, melynek érdekessége, hogy az imádnivaló R2-D2 robot és az új rész gömbformájú droidja, a BB-8 egyszerre jelenik meg az általa varrt, pörgésre átváltozó szoknyán.

Két Star Wars szoknya egyben. 
Két Star Wars szoknya egyben. 
Fotó: facebook.com/LemonDropCosplay

„Nem tudtam, hogy hogyan lehetne ezt egyetlen ruhán kivitelezni, úgyhogy arra jutottam, hogy miért ne lehetne ez kettő az egyben" – mondja Huamani a szoknyáról, melynek elkészítése sokkal tovább tartott, mint azt eredetileg tervezte. A villamos- és informatikus-mérnöki diplomával rendelkező Star Wars és cosplay rajongó körülbelül negyven óra alatt készült el a ruhával, melyhez saját R2-D2 popcorn- és rágcsatartóját, valamint a 150 dollárért, 43.555 forintért rendelhető házi BB-8 droidját használta forrásként.

„Mire rájöttem, hogy hogyan kellene megcsinálni, addigra már csak másfél hét volt hátra a premierig.” – mondja a Daily Dot riporterének az egyedi Star Wars szoknya készítője, akinek természetesen nem ez az első ilyen jellegű projektje, hiszen tervezett már kosztümöt és kiegészítőt más eseményekre is, mint például a Dragon Con-ra, nagy kedvencünk például a Pusheen cica ihlette ruha, de ezt a Jázmin hercegnős darabot is szívesen viselnénk valamelyik elvontabb cosplay fesztiválon.

A pörgésre változó szoknyának pedig akkora sikere lett az internetezők körében, hogy a Lemon Drop Cosplayen több mint 2000-en osztották meg 24 órán belül és több mint ezren lájkolták is a végeredményt. A sikeren felbuzdulva pedig még az is elképzelhető, hogy hamarosan rendelni is lehet majd a szerethető, sárga-fehérről kék-ezüstre váltó darabot.

droiddress.gif
Fotó: facebook.com/LemonDropCosplay

A cosplay (costume és play szavak összetételéből ered) szókapcsolatot a wikipédia.org információi szerint a Studio Hardnak dolgozó Takashasi Nobujuki alkotta meg az 1984-es Los Angeles-i sci-fi Worldconon. Amennyiben jobban elmerülne ebben a szubkultúrában, érdemes megnéznie az Otaku Unite! című 2004-es dokumentumfilmet, az észak-amerikai anime szubkultúráról szóló Cosplayers: the Movie című 2009-es alkotást vagy az Animániát, ami négy különböző nemzetiségű cosplay rajongó életét követi nyomon. De addig is szavazzon, menőnek találja a robotos szoknyát vagy ön szerint inkább ciki, hogy felnőtt emberek jelmezes összejövetelekre járnak és semmiképpen nem szerezné be a mutatós Star Wars kreációt?

1007 szavazat 2309 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta