OFFLINE

YSL zakóból csináltunk mellényt

2016. január 10., vasárnap 14:41

Aki rendszeresen olvassa a Díványt (vagy legalább a Tejben-vajban rovatát), az tudja, hogy eléggé kedveljük a turkálókat. Nemcsak azért, mert olcsóbban úszunk meg egy-egy ruhatárfrissítést, de sokszor igazi kincsekre bukkanni nevetséges pénzért. Ez történt tavaly év végén is, amikor férfikollégánk egy Yves Saint Laurent-zakóba futott bele és mivel éppen akcióztak a Humana Vintage-ben, így 450 forintot kértek érte.

Mivel rá kicsit nagy volt és nem is annyira stílusa a duplagombos tengerészkék zakó, így nem vette meg, amiért másnap meg is kapta tőlünk a magáét. Végül megegyeztünk, hogy visszamegyünk érte, és ha még megvan, megvesszük, majd átalakítjuk. Óriási szerencsénk volt és nemcsak azért, mert még mindig ott lógott a fogason, de azért is, mert akkor már csak 300 forintot kértek mindenért a boltban. Itt kezdődik a történet, ha érdekli a folytatás és a végeredmény, olvasson tovább!

Az ötlettől a megvalósításig

Mivel végül a zakó ránk is nagy lett és teljesen átszabatni nagyon sokba került volna, ezért úgy döntöttünk, hogy mellényt készíttetünk belőle. Az oversized, bőven derék alá érő fazonok egyébként is divatosak most – igaz, tízezer forintot nem adnánk egy-egy fast fashion darabért. A szerkesztőségtől nem messze dolgozikegy ügyes varrónő, hozzá mentünk el az ötleteinkkel – szerencsére nem küldött minket melegebb éghajlatra, hanem simán elvállalta. Megbeszéltük, hogy az ujjaktól mindenképpen szeretnénk megszabadulni, majd azt is, hogy még mekkora területet vágatunk le magából a törzsből. 

Maga a mellény két hét alatt készült el, ezalatt egyszer konzultáltunk a varrónővel, hogy mindannyian megbizonyosodjunk: tényleg egyeznek-e az elképzelések és jó irányba halad a folyamat. A munkáért végül 3000 forintot fizettünk, magáért a zakóért a tizedét, így végül 3300 forintból megúsztuk a történetet. A galériában talál egy összeállítást is a mellénnyel: a kedvenc szettünkben fehér inggel, statement nyaklánccal, brossal és karkötőkkel vettük fel. Szerencsére a sötétkék színe miatt elég sok mindent elbír, de önmagában is hangsúlyos.

Legyen folytatás?

Arra gondoltunk, a jövőben is beszámolnánk arról, ha valamilyen átalakításra szoruló kincsre bukkanunk - hátha ön is kedvet kap hozzá vagy adunk egy-egy jó ötletet. A lenti szavazóbox segítségével elmondhatja a véleményét: szívesen nézne ilyeneket vagy felejtsük el.

Szeretne még több átalakítós posztot látni tőlünk?

 • 372
  Naná!
 • 80
  Elfér.
 • 7
  Nem.
 • 80
  Már ez sem kellett volna.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta