OFFLINE

Zsidó imasálat másolt a H&M?

2016. január 8., péntek 15:20

Bár még csak pár nap telt el 2016-ból, már meg is van az év első koppintós botránya: míg decemberben a Chanelt érték tetten, most a Twitter-felhasználók lázadtak fel, szerintük ugyanis az egyik H&M-ben kapható sál az egyik zsidó imasál másolata. Minderről a Seventeen számolt be, mely meg is kereste a svéd márkát, hogy tisztázzák a helyzetet.

„Kedves H&M! Ne, ne, ne, ne és ne. Utóirat: NE!" – foglalta össze a véleményét az egyik twitterező, Eli Langer, amikor meglátta a H&M kínálatában 17,99 dollárért, itthon 3990 forintért kínált sálat. A problémája valószínűleg az volt a krémszínű, fekete csíkokkal és a két végén rojtokkal díszített darabbal, hogy azt egyébként a zsinagógákban használják imádkozáshoz. Nem mellesleg jóval többe is kerül: a Judaica oldalán például majdnem négyszer ennyit, 70 dollárt, azaz 19.250 forintot kérnek érte.

A magazin megkereste a H&M-et is. „Nagyon sajnáljuk, ha bárkit is megbántottunk ezzel a termékkel. A H&M-nél mindenkit elfogadunk és soha nem foglalunk vallási vagy politikai állást. A csíkos egyike a szezon trendjeinek, senkit sem szándékoztunk feldühíteni" – foglalta össze a választ a cég egyik szóvivője.

Bár sokszor pengeélen táncol az a tervező, aki a vallás felé fordul, a Dolce&Gabbana új, abajakollekciója egész sok embernek bejön.

Ön szerint jogos a kiakadás?

  • 144
    Igen, mindennek van határa!
  • 306
    Részben, én nem tettem volna szóvá.
  • 2262
    Jaj, hagyjuk már!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta