Ez történt a vörös szőnyeges eseményeken 2015-ben

A vörös szőnyeges eseményekre és az ott felvonultatott luxusruhákra fókuszáló Red Carpet Fashion Awards szerkesztősége is elkészítette 2015-ös összesítését, melyből kiderül, hogy melyik híresség számított idén a legtrendibbnek, ahogyan a magazin arra is felhívja a figyelmet, hogy melyik divatház kreacióit viselték a legszívesebben a díjátadókon. Mutatjuk a hajtás után a legjobban öltözött celebnőket, az év legjobb tervezőjét, ahogy azt sem marad titokban, hogy melyik feltörekvő márka és couture ház volt a legfelkapott az A-listás hírességek körében 2015-ben!

Az év egyik legalábecsültebb híressége: Dakota Johnson

Melanie Griffith és Don Johnson 26 éves lánya leginkább a megosztónak mondott Szürke ötven árnyalata című filmnek köszönhetően került reflektorfénybe 2015-ben. Pedig a „mamipornó” regényből készült produkció promóciós turnéján többször is felhívta a figyelmet feltűnő, egyszerre romantikus és minimalista stílusára, mellyel sikeresen bebizonyította, hogy igenis van helye az A-listás celebnők között. Johnson olyan divatházak estélyi ruháiban pózolt a legnagyobb magabiztossággal, mint az Alexander McQueen, a Balenciaga, a Chanel, a Christian Dior, a Gucci, a Michael Kors és a Saint Laurent. A celebgyerekből lett színésznő várhatóan 2016-ban sem okoz majd csalódást kifinomult stílusával.

A filmfesztivál szezon királynője: Diane Kruger

A 'filmfesztiválok királynője' címet Blake Livelytől örökölte meg a német színésznő, aki minden bizonnyal méltó is az elismerésre, hiszen rengeteg emlékezetes darabban lejtett végig a vörös szőnyeges eseményeken, és a 2015-ös Velencei Filmfesztiválon, amelyen szerettük a klasszikus hollywoodi dívás fehér Prada ruhát, a viktoriánus stílust követő fekete Valentino couture estélyit, valamint azt a bíborvörös Boss darabot, amiben egyszerre keltett modern és elegáns hatást a puccos díjátadón.

A legkiszámíthatatlanabb stílusú celeb: Zendaya Coleman

A 19 éves énekesnő nem igazán tudja, hogy mit jelent az unalmas szó a vörös szőnyegen, de korának megfelelően azért még előszeretettel kísérletezik a különféle forma- és színvilágokkal. A következetességet messziről kerülő sztár leginkább az aktuális trendekkel kísérletezett 2015-ben, többször kapták lencsevégre olyan alapdarabokban, mint a haspóló, a bő nadrágszoknya, a garbó, a szőrmével borított papucs, ingruha vagy kezeslábas. Amennyiben Zendaya továbbra ilyen remek érzékkel trafál bele a ruhatára építésébe, akár még az egyre unalmasabban öltöző Taylor Swiftet is lenyomhatja majd 2016-ban.

2015 feltörekvő márkája: a Self-Portrait

A nőies, letisztult és menő irányt képviselő kortárs londoni márka ruhái egyre többször jelennek meg olyan hírességeken, mint például Abigail Spencer, aki a megfizethető ruhákban utazó cég egy piros csipkeruhájában pózolt a 2015-ös Rising Talenten. A 32 éves brit színésznő, Ashley Madekwe pedig egy játékos, szexi kivágású fekete-fehér pöttyös szettben integetett a FOX vörös szőnyegén. A malajziai születésű tervező, Han Chong által alapított márkánál átlagosan 500-600 dollárt, 144.653-173.584 forintot kérnek egy ruháért, amiben a tavalyi évben lencsevégre kapták Rachel McAdamst, Gigi Hadidot, Miranda Kerrt, Chrissy Teigent és Olivia Wilde-ot is.

2015 legkövetkezetesebben öltöző híressége: Naomie Harris

A 39 éves brit színésznő leginkább a 007-Spectre – A Fantom visszatér című James Bond film premierjein hívta fel magára és stílusára a figyelmet. Annak ellenére, hogy Harris nagy rajongója az érdekes sziluetteknek, valamint az ütős mintáknak, ezzel a merészséggel sosem veszélyeztette vörös szőnyeges darabjait, melyek jól láthatóan mindig a klasszikus és kifinomult elegancia jegyében lettek kiválasztva. A színésznő nagy rajongója az olyan divatházaknak, mint az Altuzarra, a Balmain, a Christian Dior, Dion Lee, Kaufmanfranco, Lanvin, Michael Kors, Mugler, Ralph Lauren, Roksanda, a Valentino vagy Stella McCartney. Nekünk többek között az a Peter Pilotto ruha volt az egyik kedvencünk, amit a Törtetők című film londoni premierjén viselt a színésznő 2015 júniusában.

A 2015-ös év legjobb couture márkája: Ralph & Russo Couture

Kisebb műalkotásoknak hatottak a vörös szőnyeges eseményeken a 2007-ben alapított brit luxuscég ruhakölteményei, melyekben olyan hírességek jelentek meg az év legjobban várt vörös szőnyeges eseményén, a Cannes-i Filmfesztiválon, mint a modellként ismert Erin O'Connor, a 40 éves spanyol színésznő, Paz Vega vagy az X-Men film sztárja, a kínai születésű Fan Bingbing. A rekordgyorsasággal ismertté vált divatház kreatívigazgatója egyébként Tamara Ralph, vezetője pedig Michael Russo, akiknek ruháit a legnagyobb luxusmárkák, mint például a Valentino, a Dior, a Prada vagy Gucci között, kiemelt helyen értékesítik a Harrods áruházban.

A 2015-ös év tervezője: Elie Saab

Talán senki nem lepődik meg azon, hogy ismét a libanoni származású tervezőnek ítélték oda az „év tervezője” díjat, hiszen idén is számos celebnő választotta az 1982-ben alapított divatház flitterekkel, gyöngyökkel és egyedi hímzéssel készített kreációit, de trendinek számítottak a luxusmárka visszafogottabb darabjai is a szezonban. A brit-indiai származású színésznő, Katrina Kaif például egy testhezálló, piros Elie Saab csipkeruhában pózolt a Mad Max - A harag útja című film vörös szőnyegén a Cannes-i Filmfesztiválon, míg Jessica Chastain inkább egy földig érő pantallót választott a tervezőtől a szezonban. Taylor Swift pedig a Grammy-díjátadó egyik legjobban öltözött sztárja lett Elie Saabnak köszönhetően 2015-ben.

A 2015-ös év legtöbbet viselt vörös szőnyeges ruhája: Valentino

Bár úgy tűnhet, hogy a tavalyi évben Louis Vuitton és Christian Dior kreációkat viseltek a leggyakrabban a hírességek, azonban a római Valentino ház klasszikus stílusa bizonyult győztesnek 2015-ben. Maria Grazia Chiuri és Pier Paolo Piccioli áttetsző, istennős ruháiban, éteri fehér darabjaiban, gyönyörű virág hímzéssel és csillagokkal készített kreációiban pózolt többek között Jane Fonda, Kate Mara valamint Zoe Kravitz is a díjátadókon az elmúlt szezoban. Kíváncsian várjuk, hogy vajon a nagy felháborodást kiváltó, fehér modelleken bemutatott Afrika-kollekciót is ilyen lelkesedéssel hordják e majd a sztárok az év első felében.

Oszd meg másokkal is!
Mustra