OFFLINE

Körkép: ide induljon, ha férfiruha kéne!

2015. december 28., hétfő 11:03

Vasárnap megmutattuk, hogy milyen női ruhákat talál a leárazásokon, most pedig megnézheti, mit kapni olcsóbban férfiként. Összesen hat helyen jártunk (H&M, Springfield, Bershka, Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti), a hajtás után pedig galériát is talál azokról, miket találtunk jó áron.

H&M: ugyanaz, mint pár hete

A svéd márka jó szokásához híven már az ünnepek előtt elkezdte a leárazást és nekünk olyan érzésünk volt, mintha ugyanazokat látnánk az akciós polcokon, mint akkor. Elég sok minden van egyébként: bomberdzsekik, zakók és kabátok féláron kaphatóak, ingeket pedig 3500-ért vehetünk és a nadrágok sem sokkal drágábbak. Vannak jó dolgok, bár nem tudjuk, hogy azért-e mert ráuntunk a fast fashionre vagy túl sok ruhánk van, de akkor sem nagyon kellett volna semmi, ha ingyen adták volna.

Springfield: már csak a farmerek miatt is megéri

Bár a Springfield is berobbantotta az akciókat, nekünk még így is drága kicsit: sálakért 6, az ingekért 6-8 ezret kérnek. Az év közben megszokott kombinációk (egy pulcsi 10 ezer, kettő 18 ezer, stb.) most is megvannak és találtunk farmereket 6 ezerért, ami elég jó vétel - szeretjük a márka nadrágjait. Egyébként nagyon sok a kockás és a masszívnak tűnő ing is, ezekért sem annyira sok  hatezer - az egyszerű pólókért a 4 viszont igen.

Cipőket már 10 ezerért kapni - igaz, nekünk régebbről nem teljesen jó tapasztalataink vannak velük kapcsolatban. Kiegészítők jellemzően 2 ezerért kaphatóak, ennyi egy (mű)bőr kártyatartóért pedig egész jó, mi lecsapnánk rá.

Bershka: ruha- és tömegnyomor

A Bershkában kabátok már 14 ezertől indulnak, a mintás pólókért pedig 2500-at kérnek. Ingeket találni már 3600 forintért, egyszerű sportcipőket pedig 7-ért. A Westendben található üzlet "férfi" részlege elég kicsi és zsúfolt üresen is, ha pedig még emberek is vannak benne, minket elfog a pánikroham. Övek egyébként 1500-től indulnak, a nadrágok pedig elvileg hatezertől - igaz, láttunk akciósan 12-ért, ami még teljes árért is sok lenne. Egyszerű pólókat 1395-től találni, ami egész jó ár, viszont csak pár darab van ennyiért, a legtöbb jellemzően 2-3-4 ezért van.

A kínai piac hatású pulóverek darabjáért hatezret kell otthagynia, a bakancsokért pedig 10-et - lesz még hideg, úgyhogy utóbbira nyugodtan csapjon le.

Zara: drága, mégis imádják

Ahhoz képest, hogy régen mennyire szerettük a Zarát, most már sem a filozófiájával, se az árképzésével nem igazán tudunk azonosulni, nem is vettünk ott semmit 2015-ben. Első körben 30 százalékkal árazzák le a ruhákat, de nekünk még így is drága. A cipőkre és táskákra egyébként érdemes rámarkolni, mert azok hamar elkelnek, de a műszálas pulóverek 10 ezer forintért annyira nem kihagyhatatlanok. Az ingek jellemzően 6 ezerért kaphatóak és a kabátok is jobb árban vannak, mint pár hete - a legdurvább akció, amit láttunk, az egy hasított bőr ballon volt 60 ezer helyett 30-ért. Mondjuk kérdés, hogy milyen időjárási viszonyok között tudja viselni az embere...

A sálakért hatezret kérnek, ami azért elég sok, de cserébe szépek és masszívak is, így ha szükségünk lenne egyre, elgondolkodnánk. Láttunk orkános dzsekit 5 ezerért, ami egynek jó, de annyira nem hozott lázba minket. A honlap egyébként elég korrekt módon frissül, itt megnézheti, mit mennyire áraztak le.

A Zara után benéztünk a C&A-ba is: valaki szóljon az üzletláncnak, hogy ilyenkor mindenki akciózik és ne csak két pulttal szúrják ki az ember szemét.

Pull&Bear: sok türelmet kívánunk!

A Bershka bátyjánál farmerek 5 ezertől vannak, ami azt jelenti, hogy van egy darab annyiért, a többi pedig drágább. Felsők 1400-ért kaphatóak - ez tényleg nem becsapás, elég sokat el lehet hozni 1395 forintért. Eléggé meglepett, hogy zakókat is kapni itt, ráadásul elég szépeket: 10 ezerért már kapni olyan kockásat, ami gyapjús. Mondjuk jó kérdés, hogy aki zakót akar, az vajon bemegy-e a gimis fiúöltözőt idéző Pull&Bearbe.

Amúgy itt is vannak télikabátok és cipőket is találni már 5 ezerért, a kiegészítőkről nem is beszélve. Bakancsok 12-ért vannak: jó vétel, de körképeztünk olcsóbbat cipőboltból.

Massimo Dutti: nem impulzusvásárlóknak

A Massimo Duttiban a nadrágokat 40, a kabátokat 45, az ingeket pedig 50 százalékkal árazták le. Hogy ez mit takar? Utóbbiakat 9 ezerért viheti - tekintve, hogy a Zaránál jóval jobb minőségről beszélünk, nem is rossz. A legsokkolóbb élmény egy steppelt dzseki volt, ami 62 ezer helyett került 47 ezerbe - teljesen értelmezhetetlen kategória, mert annyira nem volt szép. A cipők is nagyon jól néznek ki és valódi bőrből készülnek - utóbbit figyelembe véve nem is annyira sokkoló értük a 32 ezer... vagy mégis? Egyébként láttunk táskát 53 ezerét is, de hogy valami jóval szolgáljunk: a szép szabású farmerekért "csak" 13 ezret kérnek.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta