Zanza!

Milyen sütit ajánlhatunk december 25-ére? Nem könnyű feladat. De ha nem is pont ma áll neki ennek a mákosnak, azért tegye el a receptet, mert egyszer még nagyon jól fog jönni!

DSC 0017

Hozzávalók: (20-22 cm-es kerek kapcsos formához)

1,5 dl tej
10 dkg mák
20 dkg vaj
15 dkg cukor
2 narancs lereszelt héja
1 tk. vaníliakivonat/1 vaníliás cukor
3 tojás
25 dkg liszt
9 gr sütőpor
1 dl frissen facsart narancslé

a krémhez:

20 dkg natúr krémsajt
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
2 narancs lereszelt héja

  1. A tejet és a mákot elkeverjük, félretesszük
  2. A vajat habosra keverjük a cukorral narancshéjjal és a vaníliával, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  3. A lisztet és a sütőport elkeverjük, a vajas keverékhez adjuk 3 részletben, közben a narancslevet és a tejjel elkevert mákot is a tésztába forgatva.
  4. 160 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt formában 55-60 percig – tűpróbázva – sütjük, rácsra téve hűtjük ki.
  5. A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a krémsajtot és a narancshéjat is.
  6. A torta tetejét egyenesre vágjuk, megkenjük a krémmel – mivel komolyabb mennyiség, akár félbevágva is tölthetjük vele a tortát – és tetszés szerint díszítjük.
DSC 0020(2)
Blogmustra