OFFLINE

Rihanna omlettestélyije és a kék-fekete ruha vitte el az évet

2015. december 24., csütörtök 08:34

Természetesen 2015 sem telt el emlékezetes divatpillanatok nélkül – elég csak Rihanna két év alatt készített Met-gálás estélyijére vagy az egész világot pár napig lázban tartó kék-fekete (fehér-arany) ruhára gondolni. Úgy döntöttünk, összegyűjtjük őket – nézze meg, mik voltak az idei meghatározó jelenségek a divatban!

1. A kétszínű ruha

Lassan egy éve, februárban szakította két részre a világot egy ruha, amiről nem tudtak megegyezni az emberek, hogy kék-fekete vagy fehér-arany színű-e. Egyébként kiderült, hogy előbbi, viszont akkora felhajtás lett körülötte, hogy már el is kezdték hamisítani.

Az eredetit 20 ezerért kapjuk meg, a kínai másolatot 14-ért rendelhetjük meg.
Az eredetit 20 ezerért kapjuk meg, a kínai másolatot 14-ért rendelhetjük meg.
Fotó: aliexpress

2. Viszlát, nemek!

Már szezonok óta középpontban van az androgünitás, elmosódtak a nemek közötti különbségek. Ennek adott egy hatalmas pofont a Gucci januári bemutatója, ahol ha valaki nem tudta volna, hogy férfiaknak szánt kollekciót küldte kifutóra, simán elhinné, hogy nőknek készültek a szettek.

GettyImages-478079438
Fotó: Pietro D'aprano / Europress / Getty

3. Minden basic

Bár tavalyi trend a normcore, idénre teljesedett ki (főleg Magyarországon). Tudja, ez az, amikor a divatmániások úgy öltöznek, mintha teljesen hétköznapi emberek lennének - nem csoda, hogy csak Instagramon több mint 1,5 millió képet láttak el a #basic hashtaggel.

@plain_jeju által közzétett fénykép,

4. Divat a tech

Az Apple is felfedezte a sokkövetős celebekben rejlő reklámértéket, jól meg is szórta őket az egyébként számunkra teljesen érdektelen Apple Watchcsal. Jutott többek között Drake-nek, Pharrellnek, Beyoncének és Katy Perrynek is:

5. Kanye West "sikerei"

Kanye West azzal nyitotta az évet, hogy mindenkit harisnyába öltöztetne. Úgy néz ki, nagyon bejött neki a koncepció, ugyanis idei második kollekcióját konkrétan ugyanolyanra "tervezte", mint az előzőt - ez egyébként ihletett egy kvízt is nálunk. A zseni egyébként azt is nyilatkozta idén, hogy azért diszkriminálták, mert nem meleg - ezt mi nem tudhatjuk biztosra, azt viszont igen, hogy már 7 ezerből öltözhet csövesnek, mint ő.

6. Rihanna estélyije

Rihanna idei Met-gálás ruhája két évig készült és két perc alatt vált mémmé. A leginkább omlettre, de sokak szerint pizzára is emlékeztető ruha tervezőjéről egyébként írtunk egy külön cikket, ha lemaradt, itt pótolhatja.

472213494
Fotó: George Pimentel / Europress / Getty

7. Minden plus-size

Idén többször is foglalkoztunk a plus-size témakörrel - elég csak a legvagányabb vagy az őszi kollekciókra gondolni. Nekünk egyébként nincs bajunk a témával, mondjuk az más kérdés, hogy felvetődött, hogy a molett modellek miatt van több duci ember.

Plus-Equal-Campaign (1)
Fotó: Lane Bryant

8. Miley Cyrus mindene

Cyrus stílusfejlődésének külön posztot szenteltünk - ahogy annak is, hogy az idei VMA-n 10 szettet viselt egyetlen éjszaka alatt. Úgy tűnik, a celebnő folyamatos meztelensége és polgárpukkasztása nem zavarja a divatházakat, sőt: többek között a Versace és a Prada is tervezett neki fellépőruhákat a showra. 

9. Beckhamék

A Beckham-család PR értékére is rárepültek a márkák, így a divattervező Victoria Beckhamnén kívül férje és gyerekei is összefonódtak a divattal és lettek különböző brandek arcai. Őket azért jóval könnyebb elviselni, mint a Kardashian-West klánt.

10. Idén sem lettünk okosabbak

Kicsit sem nevezhető európainak az a viselkedés, amit a vásárlók műveltek a Balmain x H&M kollekció árusításának kezdetekor. Ezzel kapcsolatban már egyszer kiengedtük magunkból a gőzt, nem húznánk fel magunkat újra, itt pótolhat, ha lemaradt.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta