OFFLINE

Lakatos Márk átalakít, de nem úgy

2015. december 22., kedd 15:46

"Nyerj átalakítást Lakatos Márkkal" – ezzel a fejléccel hirdette magát az Atalakitunk.hu weboldal, amelybe nemrég futottunk bele. A dolog szépséghibája azonban nemcsak az, hogy az ilyesfajta reklámtól a stylist nevével fémjelzett szalon is elhatárolódott, de az átalakítást bemutató képpár is egy stockfotós oldalról származott. Telefonon megkerestük mind a Lakatos Márk Szalont, mind a nyereményjátékot szervező céget is: szerencsére mindketten válaszoltak.

Csak utalványt adtak

A Lakatos Márk Szalont kerestük meg először, mivel az Atalakitunk.hu-nak csak a Facebook oldalát találtuk meg (ott láttuk a nyereményjátékra felhívó posztot is), se e-mail cím, se telefonszám nem szerepelt a honlapon. A Szalon munkatársai elmondták, hogy tudnak az esetről, viszont együttműködésről szó sincs: a cég csupán egy ajándékutalványt vásárolt tőlük, amit majd kisorsol az arra jelentkezők közül. Bár valóban ők alakítják majd át a nyertest, szerintük is megtévesztő a stylist nevével történő reklámozás, amit már többször is jeleztek a szervezőknek. 

Arra a kérdésre, hogy mit szólnak ahhoz, hogy egy mindenki által letölthető stockfotós képpel illusztrálják az átalakítást, azt válaszolták, nem tudtak róla, nekik a cég azt ígérte, minden hozzájáruló nyilatkozatot eljuttat majd hozzájuk (ezeket még nem kapták meg). A weboldalon ugyanis valóban szerepel (véleménnyel együtt) három húsvér hölgy is, igaz, előtte-utána fotók csak egyikükről vannak.

A Szalon munkatársaitól megkaptuk a nyereményjáték szervezéséért felelős személy elérhetőségét is. Megkeresésünkre elmondta, hogy bár a játék csak pár napja indult, már most több száz érdeklődőt vonzott. Tőlük kíváncsiak voltunk arra, hogy miért csak a facebookos állapotfrissítésükben (és hírlevelükben) tüntették fel, hogy egy vásárolt ajándékutalványról van szó és a képek egy része pedig illusztráció. Elismerték, hogy hibáztak abban, hogy nem tüntették fel, hogy mely fotókon szerepelnek húsvér emberek és melyeken a beállított modell és a szöveg is kétértelműre sikerült, de állításuk szerint azt a Szalon munkatársai jóváhagyták és csak egyetlen, az utalványt bemutató fotót hiányoltak az oldalról: azt azonban ők maguk nem küldték át.

Most kéne abbahagyni

A felek egyeztetése után két verzió merült fel: vagy megy tovább a nyereményjáték, de Lakatos Márk neve nélkül vagy idő előtt lezárják azt, törlik a kapcsolódó honlap és a Facebook tartalmait és kihirdetik a nyertest. „Kedves Átalakítunk.hu oldal használók! Sajnálatos módon ezen az oldalon egy nyereményjáték zajlik, amit a Lakatos Márk Szalon nem hagyott jóvá. A lenti képekhez és üzenetekhez sem Lakatos Márknak, sem a Lakatos Márk Szalonnak nincs köze. Megtévesztés, amiért azonnali jogi lépéseket fogunk tenni" – írták a Szalon képviselői az oldalra, ám mivel a második verzió mellett döntöttek, így nemsokára azt is törölték: a honlapra látogatva pedig a felhívás helyett már a nyertes neve fogadja az érdeklődőket (ha felmegy honlapra, meg is tudhatja, hogy kinek kedvezett a szerencse). A kommunikációs zavar ellenére a nyertes egyébként megkapja az átalakítást.

Érdekesség: a honlapon előtte-utána fotóival szereplő Gombás Gabi több mint négy éve fogyott le, így már önmagában is elég látványos a változás, hát még az átalakítás után.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta