Lakatos Márk átalakít, de nem úgy

"Nyerj átalakítást Lakatos Márkkal" – ezzel a fejléccel hirdette magát az Atalakitunk.hu weboldal, amelybe nemrég futottunk bele. A dolog szépséghibája azonban nemcsak az, hogy az ilyesfajta reklámtól a stylist nevével fémjelzett szalon is elhatárolódott, de az átalakítást bemutató képpár is egy stockfotós oldalról származott. Telefonon megkerestük mind a Lakatos Márk Szalont, mind a nyereményjátékot szervező céget is: szerencsére mindketten válaszoltak.

Csak utalványt adtak

A Lakatos Márk Szalont kerestük meg először, mivel az Atalakitunk.hu-nak csak a Facebook oldalát találtuk meg (ott láttuk a nyereményjátékra felhívó posztot is), se e-mail cím, se telefonszám nem szerepelt a honlapon. A Szalon munkatársai elmondták, hogy tudnak az esetről, viszont együttműködésről szó sincs: a cég csupán egy ajándékutalványt vásárolt tőlük, amit majd kisorsol az arra jelentkezők közül. Bár valóban ők alakítják majd át a nyertest, szerintük is megtévesztő a stylist nevével történő reklámozás, amit már többször is jeleztek a szervezőknek. 

Arra a kérdésre, hogy mit szólnak ahhoz, hogy egy mindenki által letölthető stockfotós képpel illusztrálják az átalakítást, azt válaszolták, nem tudtak róla, nekik a cég azt ígérte, minden hozzájáruló nyilatkozatot eljuttat majd hozzájuk (ezeket még nem kapták meg). A weboldalon ugyanis valóban szerepel (véleménnyel együtt) három húsvér hölgy is, igaz, előtte-utána fotók csak egyikükről vannak.

A Szalon munkatársaitól megkaptuk a nyereményjáték szervezéséért felelős személy elérhetőségét is. Megkeresésünkre elmondta, hogy bár a játék csak pár napja indult, már most több száz érdeklődőt vonzott. Tőlük kíváncsiak voltunk arra, hogy miért csak a facebookos állapotfrissítésükben (és hírlevelükben) tüntették fel, hogy egy vásárolt ajándékutalványról van szó és a képek egy része pedig illusztráció. Elismerték, hogy hibáztak abban, hogy nem tüntették fel, hogy mely fotókon szerepelnek húsvér emberek és melyeken a beállított modell és a szöveg is kétértelműre sikerült, de állításuk szerint azt a Szalon munkatársai jóváhagyták és csak egyetlen, az utalványt bemutató fotót hiányoltak az oldalról: azt azonban ők maguk nem küldték át.

Most kéne abbahagyni

A felek egyeztetése után két verzió merült fel: vagy megy tovább a nyereményjáték, de Lakatos Márk neve nélkül vagy idő előtt lezárják azt, törlik a kapcsolódó honlap és a Facebook tartalmait és kihirdetik a nyertest. „Kedves Átalakítunk.hu oldal használók! Sajnálatos módon ezen az oldalon egy nyereményjáték zajlik, amit a Lakatos Márk Szalon nem hagyott jóvá. A lenti képekhez és üzenetekhez sem Lakatos Márknak, sem a Lakatos Márk Szalonnak nincs köze. Megtévesztés, amiért azonnali jogi lépéseket fogunk tenni" – írták a Szalon képviselői az oldalra, ám mivel a második verzió mellett döntöttek, így nemsokára azt is törölték: a honlapra látogatva pedig a felhívás helyett már a nyertes neve fogadja az érdeklődőket (ha felmegy honlapra, meg is tudhatja, hogy kinek kedvezett a szerencse). A kommunikációs zavar ellenére a nyertes egyébként megkapja az átalakítást.

Érdekesség: a honlapon előtte-utána fotóival szereplő Gombás Gabi több mint négy éve fogyott le, így már önmagában is elég látványos a változás, hát még az átalakítás után.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra