Korhatár

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

OFFLINE

Nézzen a cuki nyuszik szemébe, amelyekből a kesztyűje készül!

2015. december 15., kedd 15:16

A Daily Mail tette közzé azt a szörnyű videót, amin egy kínai szőrmeüzem mindennapjaiba lehet betekintést nyerni. Persze senki sem gondolta, hogy szerencsétlen állatok önként dobják le magukról a bundájukat miközben egy réten ugrándoznak, de a videó mégis sokkoló. Ahogyan az a tény is, hogy gyakran a műszőrmének eladott termékek is igazi nyúlból készültek. 

Naponta tízezer állatot ölnek és nyúznak meg Kína egyik mészárszékén, ahol az állatok borzasztó körülmények között, ketrecekbe zsúfolva várják, hogy rájuk kerüljön a sor. A füleiknél fellógatott kisállatok egyetlen reménye, hogy még a beavatkozás előtt úgy tarkón vágják őket, hogy nem érzik az egész műveletet, de legtöbbjük borzasztó kínokat él át, miközben a hátsó tappancsuktól húzzák le a bőrét. A szőrme nagy része Angliába megy, sapkaként vagy kesztyűként végzik az állatok.

A Humane Society International a helyszíni szemle után egyszerűen csak a "Horror házának" nevezte a vágóhidat, ahol nem csak a nyulak, de a dolgozók is szenvednek. Ők minden egyes megnyúzott nyúlért 4 pennyt, vagyis még 20 forintot sem kapnak. "Aki tudatosan keres nyúlszőrmét a boltban, tisztában kell lennie azzal, hogy ezt a kínzást közvetlenül támogatja. Ha minden ember megnézné ezt a videót, mielőtt rányom a vásárlás gombra, vagy fizet a kasszánál, úgy gondolom, a többségük felháborodna és inkább olyan terméket választana, amihez nem kellett állatokat kínozni" – mondta a Claire Bass, a szervezet vezetője. 

Mivel a dolgozókat alulfizetik és a körülmények is borzasztóak, ezért gyakran olcsóbb igazi szőrméhez jutni, mint műszőrt előállítani, ezért a tudatos vásárlók helyzete is nehéz. A társaság nyomozása során kiderült, hogy több olyan terméket is műszőrmeként hirdetnek, amelyek valódiak. A TK Maxx és a House of Fraserben vásárolt darabok is a címke szerint műszőrmék, azonban a laborvizsgálatok alátámasztották a feltételezést, hogy valódi szőrméket adtak el a vásárlóknak. A cégek szerint nem volt tudomásuk arról, hogy igazi szőrrel van dolgok és azóta már fel is mondták a szerződésüket az érintett beszállítókkal, de a nyomozók nem csak ebben a két üzletben, hanem 60 különböző kisebb boltban is találtak olyan szőrmét, amelyet vagy műszőrmeként akartak eladni, vagy semmilyen jelölés nem volt rajtuk. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta