Itt a hideg, kell egy jó kabát!

Október végén még arra panaszkodtunk, hogy nincsenek igazán meleg kabátok a boltokban, bezzeg átmeneti kabátokból jól el vagyunk látva – azóta szerencsére javult a helyzet télikabát fronton. Igaz, átmeneti kabátból könnyebb szépet kihozni, mint igazán vastag téli, meleg kabátból, de azért van pár jó opció. Ha ön sem vágyik túl fantáziadús megoldásra, nem fog panaszkodni, mindenhol kapni hosszú pufikabátot, rövidebb pufidzsekit, bélelt parkát vagy műszőrme kabátot, így megfagyni biztos nem fog. Hogy pontosan miből válogathat, a hajtás után megnézheti!

Asia Center

Itt találtuk meg az egyik legjobb parkát, mindössze 12 ezer forintért, de alábbi szövetkabát is jó meleg és a galériában megnézheti még a szezon egyik legvagányabb pufikabátját is! Ja és ha szeretne jópofa mintás pufidzsekit látni, akkor is erre tessék!

Bershka

A spanyol márka kabátai eléggé egy kaptafára készültek a többi fast fashion kabáttal, ennek megfelelően vannak rövid dzsekik (mint ez is itt, alább), szőrmegalléros szövetkabátok és fényes anyagú, térdig érő pufikabátok. Utóbbi elképesztően jól melegen tart, csak az ára elég magas, közel 28 ezer forintot kérnek érte – de inkább ez, mint egy vékonyabbnak tűnő zöld parka.

Stradivarius

Nagyon hasonlít a kínálata a Bershkáéra, de valamivel több az elegáns kabát. Egyik kedvencünk a kis sárga szövetkabát, melyért csak 9 ezret kérnek a boltban, de a fehér műszőrme sem rossz megoldás. Egy igazán meleg pufikabátért itt már 29 ezer forintot kérnek.

H&M

A svéd cég már el is kezdte a leárazást, így nem tudjuk, áraink mennyire naprakészek, sok 30-50%-kal leárazott kabátot láttunk. Galériánkba nem került szövetkabát a márkától, mert korábban már szemléztük őket, de higgye el: sokféle van, 50% kedvezménnyel, úgyhogy ha szeretne teveszín vagy szürke átmeneti szövetkabátot, most vegyen! Mi most egy parkát próbáltunk fel, egy pufikabátot, alábbi pufidzsekit és egy elég extrém túlméretezett bomberdzseki-mutánst: nézze meg őket a galériában!

C&A

A C&A-val az általában a probléma, hogy mindenből csak nagy méret van, de ez persze nem mindenkinek baj, sőt: szóval ha 44-46-os méretben keres kabátot, ide induljon! Attól még, hogy több a nagy méret, a kínálat nem öreges, találtunk abszolút fiataloknak való parkát, kortalan pufidzsekit és csinos szövetkabátot is!

Reserved

Ugyanaz a kínálat, mint bárhol máshol: zöld parka, fehér műszőrme kabát, csillogó anyagú télikabátok, szőrmés szövetkabátok. Az árak is a szokásosak, talán annyi különbséggel, hogy a kis bunda csak 10 ezer forint, a parka viszont közel 20 ezer, utóbbit máshol találhat olcsóbban is. A 25 ezer forintos pufikabát viszont nem rossz vétel.

Mango

Évek óta a Mangóban van a legnagyobb városi kabátkínálat, de ez csak szubjektív megfigyelés. Az árak viszont folyamatosan kúsznak felfelé, egy-egy melegebb kabátért simán elkérnek 50 ezer forintot, ami azért ebben a műfajban bizony sok. Valószínű, hogy ezzel az árképezéssel inkább a hamarosan beütő 50%-os leárazásra készülnek, legalábbis eddig minden évben azt tapasztaltuk, hogy december végén már minden kabát féláron, vagy még olcsóbban volt vihető a Mangóból. Szóval ha itt kinéz valamit, türelem, lesz ez még megfizethetőbb!

Cream turkáló

Beugrottunk egy turkálóba is, bár eléggé kétesélyes, hogy ott mit fog ki az ember. Az Astoria mellett nemrég nyílt Creamet néztük meg, melyben szépen vannak rendszerezve a ruhák, de nagyon furcsa, hipós-használtruhás-emberszag terjengett. A kabátok közt itt is több a nagy méret, a 36-38-as kínálat elég sovány és lehangoló. Gyűrött, bolyhos, széthordott kabátokat lehet 3-6 ezer forint között kapni – nézze meg a galériában, milyeneket!

Összefoglalás

Összességében elmondható, hogy a turkáló a legolcsóbb, de ott nagy adag szerencse kell, hogy normális kabátot fogjon ki az ember. Az Asia Center a második, ami az olcsóságot illeti, és az árukészlet sem rossz. Ha nem utazik Rákospalotáig, akkor sem kell feltétlenül 30-50 ezret pufikabátra költenie, vannak egész jó megoldások (lásd, Reserved), ha parkát szeretne, akkor viszont muszáj lesz közel 20 ezer forinttal készülnie. Ha nem egy türelmetlen alkat és kibír még 2-3 hetet új kabát nélkül, akkor viszont akár feleennyiből is megúszhatja, amint elkezdődnek a leárazások.

   Asia Center Bershka Stradivarius H&M C&A Reserved Mango Cream
Rövid dzseki 8990 forint 8995 forint 7995 forint 9990 forint -    13.995 forint 3499 forint
Pufikabát 11.900 forint 27.995 forint 28.995 forint 17.990 forint 16.990 forint 14.995 forint 49.995 forint -
Parka 12.000 forint 27.995 forint - 19.990 forint 16.990 forint 19.995 forint 25.995 forint -
Szövetkabát 11.000 forint 17.995 forint 8995 forint - 12.990 forint 16.995 forint 39.995 forint 4799 forint
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek