Zanza!

Van már sok sós vendégváró falatka receptünk, amiket ITT összegyűjtve is megtalál, de azt gondolom, ezekből sosem lehet elég.

Íme egy újabb kitűnő, öt perc alatt összeállítható keksz Nigellától. A recept nyugodtan gazdagítható kedvenc zöld fűszereinkkel, szárított paradicsommal vagy akár olívabogyóval, de kis kolbászdarabkákkal is.

DSC 5531akicsi
Fotó: Katuci

A vendégek pedig boldogan fogják falatozni, amíg várják az ünnepi vacsorát. Ha szeretne, tálalhat mellé mártogatósokat is. 

Hozzávalók (30-40 darabhoz):

15 dkg finomliszt
7,5 dkg finomra reszelt parmezán vagy grana padano
10 dkg puha vaj
1 tojássárgája

  1. Az összes hozzávalót tálba tesszük, és sima tésztát gyúrunk belőle.
  2. A gombócot kettéválasztjuk, hengerré formázzuk, és szorosan becsomagoljuk folpackba. A két végét becsavarjuk, és hűtőbe tesszük 20-30 percre, amíg megkeményedik.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a hengereket kicsomagoljuk, és a tésztarudakat kb. 7-8 mm vastagságú szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a korongokat.
  4. Nagyjából 15 perc alatt készre sütjük. 
DSC 5530akicsi
Fotó: Katuci
Blogmustra