OFFLINE

Ötperces vendégváró sós rágcsa

2015. december 14., hétfő 08:41

Van már sok sós vendégváró falatka receptünk, amiket ITT összegyűjtve is megtalál, de azt gondolom, ezekből sosem lehet elég.

Íme egy újabb kitűnő, öt perc alatt összeállítható keksz Nigellától. A recept nyugodtan gazdagítható kedvenc zöld fűszereinkkel, szárított paradicsommal vagy akár olívabogyóval, de kis kolbászdarabkákkal is.

A vendégek pedig boldogan fogják falatozni, amíg várják az ünnepi vacsorát. Ha szeretne, tálalhat mellé mártogatósokat is. 

Hozzávalók (30-40 darabhoz):

15 dkg finomliszt
7,5 dkg finomra reszelt parmezán vagy grana padano
10 dkg puha vaj
1 tojássárgája

  1. Az összes hozzávalót tálba tesszük, és sima tésztát gyúrunk belőle.
  2. A gombócot kettéválasztjuk, hengerré formázzuk, és szorosan becsomagoljuk folpackba. A két végét becsavarjuk, és hűtőbe tesszük 20-30 percre, amíg megkeményedik.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a hengereket kicsomagoljuk, és a tésztarudakat kb. 7-8 mm vastagságú szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a korongokat.
  4. Nagyjából 15 perc alatt készre sütjük. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta