Van már sok sós vendégváró falatka receptünk, amiket ITT összegyűjtve is megtalál, de azt gondolom, ezekből sosem lehet elég.
Íme egy újabb kitűnő, öt perc alatt összeállítható keksz Nigellától. A recept nyugodtan gazdagítható kedvenc zöld fűszereinkkel, szárított paradicsommal vagy akár olívabogyóval, de kis kolbászdarabkákkal is.
Katuci
A vendégek pedig boldogan fogják falatozni, amíg várják az ünnepi vacsorát. Ha szeretne, tálalhat mellé mártogatósokat is.
Hozzávalók (30-40 darabhoz):
15 dkg finomliszt
7,5 dkg finomra reszelt parmezán vagy grana padano
10 dkg puha vaj
1 tojássárgája
- Az összes hozzávalót tálba tesszük, és sima tésztát gyúrunk belőle.
- A gombócot kettéválasztjuk, hengerré formázzuk, és szorosan becsomagoljuk folpackba. A két végét becsavarjuk, és hűtőbe tesszük 20-30 percre, amíg megkeményedik.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a hengereket kicsomagoljuk, és a tésztarudakat kb. 7-8 mm vastagságú szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a korongokat.
- Nagyjából 15 perc alatt készre sütjük.
Katuci