Ötperces vendégváró sós rágcsa

Van már sok sós vendégváró falatka receptünk, amiket ITT összegyűjtve is megtalál, de azt gondolom, ezekből sosem lehet elég.

Íme egy újabb kitűnő, öt perc alatt összeállítható keksz Nigellától. A recept nyugodtan gazdagítható kedvenc zöld fűszereinkkel, szárított paradicsommal vagy akár olívabogyóval, de kis kolbászdarabkákkal is.

DSC 5531akicsi
Katuci

A vendégek pedig boldogan fogják falatozni, amíg várják az ünnepi vacsorát. Ha szeretne, tálalhat mellé mártogatósokat is. 

Hozzávalók (30-40 darabhoz):

15 dkg finomliszt
7,5 dkg finomra reszelt parmezán vagy grana padano
10 dkg puha vaj
1 tojássárgája

  1. Az összes hozzávalót tálba tesszük, és sima tésztát gyúrunk belőle.
  2. A gombócot kettéválasztjuk, hengerré formázzuk, és szorosan becsomagoljuk folpackba. A két végét becsavarjuk, és hűtőbe tesszük 20-30 percre, amíg megkeményedik.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a hengereket kicsomagoljuk, és a tésztarudakat kb. 7-8 mm vastagságú szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a korongokat.
  4. Nagyjából 15 perc alatt készre sütjük. 
DSC 5530akicsi
Katuci
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek