A tenger hullámai köszönnek vissza a Musette-ben

"Olasz designerek által tervezett cipő- és táskamárka érkezett Magyarországra" – mutatja be önmagát sajtóközleményben a bukaresti gyökerű Musette. A bőrárukkal – cipőkkel, táskákkal, apró kiegészítőkkel – kereskedő márka Váci utcában nyitott egy galéria jellegű boltot, melynek megnyitóján mi is körülnézhettünk.

A megnyitón megtudtuk, hogy a cipőket innovatív technikákkal gyártják, így a magasabb talpú, masszívnak tűnő darabok is könnyűek. A cég 1992-ben alakult kereskedőházként, 2000 és 2015 között folyamatos fejlődéssel olyan kiskereskedelmi üzletláncot épített ki, amely egyedi és minőségi termékeket kínál, jelenleg 29 üzlettel, 5 franchise partnerrel 4 kontinensen van jelen.

Megfizethető luxus?

Az ötfős divattervező-csapat minden szezonra öt termékvonalat tölt fel termékekkel, kaphatók "Avantgarde", azaz divatmániásoknak való cipők, "Toujours" néven hétköznapi cipők, "Idols" néven klasszikus magassarkú körömcipők. "Freedom" név alá csoportosulnak az igazán extrém, de kényelmes cipők és van "Vintage" kategória is, mely a "bohém párizsi stílust" képviseli.

A márka luxusként pozicionálja magát, de árai inkább felsőbb-középkategóriásak. Egy nagyobb táska 60 ezer forint körül kapható, egy clutch megvan már 30 ezerből. Menő Oxford-cipőket vehetünk 40 ezer forint körüli áron, és a legextrémebb combcsizmákat is megússzuk 100 ezer forint alatt, szóval ez semmiképp nem az "il bacio di stile-i" értelemben vett luxus. A cipők, táskák tényleg nagyon jó minőségűek, szépek és mivel sokszínű a kínálat, sokféle ízlést kielégít. Azt még nem tudjuk, hogyan viselkedik A Musette a leárazások alatt, de nem felejtjük el megnézni!

Újragondolt tengeri világ a Váci utcában

Node ennyit a cipőkről – melyeket megcsodálhat a galériában –, térjünk át a bolt érdekes kialakítására! Az üzlet galéria jellegű, a cipők, táskák és további kiegészítők fehér színű falakon, különleges, hullámos polcokon jelennek meg. A polcok rendszere a fodrozódó víztükörre hasonlít, az Igloo Architecture belsőépítész-csapat célja az volt, hogy a cipők, mint egy elegáns művészeti galériában a tárgyak, úgy jelenjenek meg a hullámos falakon. 

"A mi csapatunk tervezte ezt a belső teret, több Musette üzletet is terveztünk már. Ennek az üzletnek a tengeri világ volt az ihletője. Az első tervek szerint kagyló-polcokat építettünk volna fel, melyekre a Musette termékeket úgy állították volna ki, mintha egy-egy kagylóhéjban lennének, afféle igazgyöngyként. De ezt a tervet elvetettük, mert jobban megfelel az igénynek ez a fajta kialakítás, azaz megtartottuk a tengeri inspirációt, de kagylóhéjak helyett hullámok kerültek a falra" – mondta el a Díványnak Bruno Andresoiu, az Igloo Architecture egyik alapítója. Az Igloo Architecture egyébként több Musette boltot tervezett már, most is dolgoznak egyen, Bukarestben, melynek teljesen más lesz a hangulata, mint a pesti boltnak.

"A nehézség a munkánkban az volt, hogy ezt a keskeny és magas teret betöltsük, úgy, hogy egyéniséget adjunk az üzletnek. Hiába nagy a belmagasság, 2 és fél méteres magasság fölé már nem lehet cipőket kiállítani. Nagy kitöltetlen tér maradt volna, erre szerintem remek megoldás, hogy a hullámokat felvittük a plafonig" – tette hozzá az építész. A végeredményt – azaz a berendezett boltot – megtalálja a galériában!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek