OFFLINE

Elképesztő ütemben nőtt idén az Inditex

2015. december 12., szombat 13:09

Bár nemrég arról írtunk, hogy százezren követelik az Inditex próbababáinak cseréjét, ez különösebb negatív hatással nem volt az eladásokra, ugyanis az idei évet is hatalmas forgalommal (és ezzel együtt profittal) zárja majd a többek között a Zarát, a Pull&Beart és a Bershkát is magában foglaló cég. 

Az idei év első felét (köszönhetően leginkább a Zarának) egymillió dolláros, azaz 275 millió forintos profittal zárta az Inditex, ami még mindig semmi ahhoz, hogy az október 31-ével záródó negyedévben is ekkora összeget termelt ki az óriás, írja a Fashionista. Februártól október végéig a profit 20 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest – ez számszerűsítve 2,02 milliárd euró, azaz 636 milliárd forint. A nettó eladások 15 százalékkal nőttek, ezek összértéke 5,32 milliárd eurót, azaz 1685 milliárd forintot tesz ki. Mellékesen megjegyezzük, hogy Magyarország éves költségvetése ennek csupán a tízszerese.

Összehasonlításképpen a H&M 5,6 milliárd dolláros (1540 milliárd forintos) eladásról és 817 millió dolláros (224 milliárd forintos) profitról számolt be a harmadik negyedévben. A különbség azért is érdekes, mert az árrésen kívül az is számít, hogy hány üzlettel terjeszkedik az adott vállalat: hiába nyitott az említett 9 hónapban 230 üzlettel az Inditex, a H&M még ennél is többet tervezett felavatni.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta