6 trükk, amitől magasabbnak tűnhet

A legtöbb nőhöz hasonlóan biztos önnel is előfordult már, hogy bevetett egy-két trükköt annak érdekében, hogy magasabbnak tűnjön, mint valójában. A jól működő fortélyt természetesen a celebnők és stylistjaik is ismerik, nemrég például a Marie Claire készített egy listát arról, hogy mikor lőnek mellé és mikor választanak helyesen a hírességek, amikor fel akarnak csalni néhány centit. A lap cikkén felbuzdulva állítottuk össze listánkat a legügyesebben trükköző hírességekről. Részletek a hajtás után!

1. Összenyom a magasított papucs cipő

A 160 cm magas Scarlett Johansson esetében kiválóan megfigyelhető, hogy a pasztellkék papucs cipő mennyire megrövidíti a lábakat, míg a térd alatt elvágott, egyrészes fehér ruhához választott „nude” színű körömcipő megnyújtja az egyébként alacsony színésznőt. A fehér ruhához remek választás volt a ruha hosszával megegyező teveszőr kabát is, hasonló trükköt gyakran vet be például Kim Kardashian is a hétköznapokban.

2. Gondolkodjunk miniszoknyában

A szintén 160 cm magas Rooney Mara hiába vett fel egy magassarkú szandált a viktoriánus stílust követő, bokáig érő, áttetsző fekete ruhájához, abban inkább alacsonyabbnak, mint magasabbnak tűnt a vörös szőnyegen. Bár sokak szerint nem illő miniszoknyában és falatnyi ruhában érkezni a puccos eseményekre, azért ezeknél a daraboknál is meg lehet találni az arany középutat, például ahogy a 30 éves színésznő is tette Cannes-ban, ahova egy magasított nyakú, hosszú ujjú fehér Alexander Mcqueen ruhában érkezett. A szűkített derekú, mandzsettás miniruha sokkal magasabbnak és nőiesebbnek mutatta a színésznőt, mint a New Yorkban viselt fekete darab.

3. Irányítsuk az emberek tekintetét felfelé

Nem véletlenül szeret hasonló szabású estélyikben parádézni a vörös szőnyeges eseményeken a 157 cm magas Salma Hayek sem, aki jól láthatóan kínosan ügyel rá, hogy az apró termete helyett inkább a közszemlére tett dekoltázsára és hangsúlyos sminkjére terelődjön a figyelem. Előfordult már, hogy a mexikói születésű színésznőt egy kényelmesebb fehér blúzban és feltűrt farmerben kapták lencsevégre, ezekben a szettekben azonban még annál is alacsonyabbnak tűnik, mint amekkora valójában.

4. Eltörpülünk a nagyméretű táskák mellett

Amellett, hogy a praktikus óriáskiegészítő nem tesz jót a hátunknak, még kisebbnek is tűnünk a túlméretezett táskákhoz mellett. Nézze meg például a 165 cm magas színésznő, Kate Bosworth példáját, aki egészen máshogy fest egy ételhordó méretű és egy telefon tárolására alkalmas retiküllel a kezében.

5. Nem barátja az alacsony nőknek a hosszú haj

A túl hosszú haj egyszerűen zavaró. Jól tudja ezt Rooney Mara szintén színészkedéssel foglalkozó testvére, Kate Mara is, aki a közelmúltban jól láthatóan megfogadta a stylistok tanácsát és hosszúról rövid, fiús frizurára váltott. A 160 cm magas színésznőnek és karrierjének jót tett, hogy többet mutat magából, ahogy más alacsonyabb nőknek is előnyös, ha a nyakukra vagy az arcukra helyezik a hangsúlyt.

6. Nem mindegy, hogy milyen bő nadrágot választunk

Ez nem azt jelenti, hogy ne hordjuk olyan magasított derekú nadrágszoknyát, mint amilyet előszeretettel visel mostanában a 171 cm magas celebnő, Emily Ratajkowski is, csak a vásárlás előtt érdemes lecsekkolni, hogy milyen az esése vagy hogy meddig ér. Ajánlott inkább olyan bő szabású, földig érő nadrágot választani, amiben nehéz kivenni, hogy platformszandált vagy edzőcipőt viselünk a nadrág alatt. A Holtodiglan című film sztárja például két hasonló, de mégis más szettben jelent meg a közelmúltban, a méregzöld színű együttes például összenyomta a színésznőt, míg a fehér, haspólóval kombinált nadrág inkább megnyújtotta Ratajkowski alakját. Nézze meg a galériában azt is, hogy milyen öltözködési bakikat vétenek a hírességek!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek