Menstruáció ihlette ékszerek: menő vagy ciki?

Több furcsa kiegészítő is borzolta a kedélyeket az idei évben, ilyen volt például az anyatejből készült medál, valamint a szalonnaillatú bugyi, de az év végére szerencsére befutott még egy említésre méltó munka, méghozzá a fiatal brit ékszertervező, Lili Murphy-Johnson menstruáció ihletésű ékszerkollekciója, aminek megtervezéséhez természetesen a saját, menstruációt megelőző morcos időszakaiból merített inspirációt.

image (1)
lili-mj.com

„Van egy érdekes ellentmondás a női test megítélésében, hiszen van hogy tökéletesnek tűnik, de előfordul, hogy inkább groteszk és tisztátalan. A drogériák tele vannak az erre az időszakra szükséges termékekkel, amitől olyan érzése támad az embernek, mintha piszkos lenne, valami baj lenne a szervezetével, vagy valamit el kellene rejtenie” – mondja a Huffington Post riporterének a mindössze 22 éves dizájner, aki az idén végzett a neves Central Saint Martinsben és jelenleg a luxusékszerekben utazó Shaune Leane mellett dolgozik.

Igen, jól látja ez egy betét formájú gyűrű
Igen, jól látja ez egy betét formájú gyűrűlili-mj.com

„A kollekció három részből áll – az első a menstruációt megelőző tünetekkel foglalkozik, úgy mint a hangulatingadozás, a görcsök, a puffadás vagy az esetlenség, a második rész azokat a termékeket taglalja, amiket ilyenkor használunk, míg a harmadik magával a vérrel foglalkozik” – magyarázza a tervező, aki szerint a menstruáció okozta görcsök, szorongás és stressz több kutatási és tervezési folyamatra is befolyással volt az egyetemi évei miatt, ezért úgy döntött, hogy ékszerekbe foglalja a havi rendszerességgel jelentkező menstruáció okozta érzelmi állapotokat.

o-PERIOD-JEWELLERY-570 (2)
lili-mj.com

Az egyébként mutatós, kristályokkal kirakott gyűrűkből, nyakláncokból, kitűzőkből,karkötőkből és medálokból álló kollekció ára 38 és 1265 dollár, azaz 11.183 és 372.299 forint között mozog Murphy-Johnson weboldalán, a tervező pedig reméli, hogy ennek a kollekciónak köszönhetően egyel könnyebben veszik majd a nők a menstruáció okozta kellemetlenségeket és nyitottabban is beszélnek majd a vérzéssel járó tapasztalataikról. Ön mit gondol a bizarr, de elegáns ékszerekről, menőnek találja a tervező témaválasztását vagy ön szerint inkább ciki a betét formájú gyűrű és a vérfoltot imitáló kitűző? Szavazzon!

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1997) (1899) Ciki!
Mustra