OFFLINE

Budapesti kávézót sztárol a BBC

2015. december 1., kedd 11:46

Egy budapesti kávézóról és annak egyik tulajáról készített nemrég videóriportot a BBC. A  brit stáb ezúttal a nyolcadik kerületi Lumenben járt, ahol László Péter mesélt a nézőknek többek között arról, hogyan lett sikeres a kávézója a főváros egyik leglepusztultabb, de virágzófélben lévő részében, amit a BBC az egykori piros lámpás negyedként emleget a főcímben.

A kortárs és a népzene is helyet kap a Lumenben.
A kortárs és a népzene is helyet kap a Lumenben.
Fotó: facebook.com/lumen.kavezo

A kisfilmből kiderül, hogy László Péter egy reklámügynökségnél dolgozott az üzlet beindítása előtt, amibe 15.000 euróval, körülbelül 4,68 millió forinttal vágott bele három üzleti partnerével együtt. „Azt hittem, hogy kávézót üzemeltetni egy stresszmentes, szórakoztató és pihentető dolog. De rájöttem, hogy a valóság azért egy kicsit más. Ez sok munkával és áldozattal működik csak.” – mondja László Péter, aki a törökországi Izmirből szerezte be a megfelelő pörkölő gépet a Mikszáth téri kávézóba, ahol a mai trendekhez igazodva nemcsak ihatnak, de ehetnek és élőzenét is hallgathatnak a vendégek.

lumen6
Fotó: facebook.com/lumen.kavezo

Sőt, Budapest egyik legjobb kávézójában már saját bor szaküzlet is található, de lehet kapni saját pörkölésű kávét, dizájner ruhákat, kiegészítőket, kézműves sört és papírárut is a helyiségben. Ide kattintva megnézheti a több, mint három perces interjút, amiből kiderül, hogy érdemes átnézni a túlzsúfolttá vált hetedik kerületből az egyre menőbb nyolcadik kerületbe is!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta