Megnyitott a COS Budapesten

A COS érkezését már jóideje beharangozták: a furcsa nevű márka egyébként a H&M almárkája, 2007-ben alapították , híresen letisztult stílust és remek minőséget képvisel. Bár rendelni eddig is lehetett Magyarországra, csak most nyílt meg az első bolt, mégpedig az Andrássy út - Nagymező utca sarkán, a volt D&G bolt helyén.

Hogy pontosan mikor nyit a pesti bolt, azt leginkább pletykákból tudtuk meg, ugyanis szerdára a márka szervezett valamiféle bloggerpartit, ahonnan csöpögött némi infó, viszont a Facebookra érdekes módon csak a nyitás pillanatában tudták kiírni, hogy nyitnak. A boltot ráadásul az üzletkereső kicsit máshová teszi, mint ahol valóban van, így azok a vásárlók, akik ott akartak lenni a megnyitón, elég sok nehezítéssel találták szembe magukat: ennek megfelelően sokkal több volt az eladó a nyitáson, mint az érdeklődő. Én például odamentem a bolthoz 10 körül, aztán ott láttam, hogy csak délben nyit – addig meg volt időm a kedvenc turkálóimra, így aztán az Andrássy út legújabb, majdnem-luxus boltjába nagy műanyag szatyrokkal, 5 lesétált kilométer után léphettem be délben –  volt már jobb jelenésem is, maradjunk annyiban.

Így legalább tesztelhettem az eladók előzékenységét, ugyanis attól még, hogy leginkább félbolond drótostótnak néztem ki, aki semmilyen vásárlóerőt nem képvisel, baromi kedvesek voltak. És rengetegen voltak, úgyhogy félpercenként köszönt rám újabb ember, néha angolul, kellemes napot kívántak, adtak üdítőt, volt a nyitás örömére egy kis kaja is. Csak vásárlóból nem volt sok, még kell egy kis idő, hogy odataláljanak, gondolom.

Ami az árut illeti: minden nagyon szép, elképesztően jó anyagokkal dolgoznak, a letisztult szabásvonalak és telt, mély színek gyönyörűek. Innen szívesen felöltözne szerintem bárki, aki utálja a fölösleges sallangokat – stílusban talán az Acnéhoz, Jil Sanderhez, vagy a Max Marához, esetleg a magyar NUBU-hoz hasonlítanám a COS-t (melyet tényleg "kosz"-nak kell ejteni), árban viszont jóval ezek alatt van. Viszont jóval a H&M és a többi fast fashion bolt árak fölé lőtték be, azaz egy kabát 79.000 forint, egy felső 15-18.000 forint, cipőket 39.000-ért, bizsukat 6-10.000 forint környékén láttam. Összességében nagyon jó márka érkezett Budapestre, nagyon szép üzlettel, én már csak a leárazást várom a vásárlással. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek