A vidéki arisztokrata stílus váltja a normcore-t

Nem fogja elhinni, hogy mi váltja le a semmilyen stílust képviselő normcore őrületet a szezonban. Emlékeznek, a normcore trend követői voltak azok a városiak, akik beleültek a szürke hétköznapokba, egyszerű fehér pólóban, mami-farmerben, illetve sportpapucsban jártak és leginkább arról lehetett őket felismerni, hogy úgy festettek, mint Mark Zuckerberg, Larry David vagy egy átlagos amerikai turista.

Ezzel az unalmas puritán minimalizmussal szakít a heritage-core, mely az átlagember helyett inkább az arisztokráciára és a befolyásos elit öltözködési szokásaira helyezi a hangsúlyt – írja a Harper's Bazaar, mely szerint nem véletlen, hogy például a The Hamptons népe skótkockás ruhákban, Barbour-kabátokban, elegáns tweedzakóban és lovaglócsizmában láthatóak az Instagramra feltöltött képeiken. Mintha csak Charlotte Casigraghit látnánk lovaglóruhában, de vannak akik úgy festenek, mint a Kennedy család, mikor éves pihenését töltötte a Cape Cod-i rezidencián.

„Nemrég vettem egy New Yorktól távol eső házat, ahol az emberek lovaglással és vadászattal ütik el az idejüket” – mondja a Bazaar.com és a ShopBazaar szerkesztője, Joyann King, aki szerint a British Sporting Arms nevű butik egy igazi gyöngyszem, mivel ott szerezhetőek be a legjobb lovaglónadrágok, mellények, térdig érő csizmák és bőrrel kombinált kötött pulóverek. King például annyira beleszeretett ezekbe a hacukákba, hogy már nemcsak hétvégén öltözik így, hanem az irodába is hasonlóképpen jár be.

A heritage core stílust nehezebb turkálós ruhákkal lekövetni, mint a normcore-t, így nem lesz könnyű dolga annak, aki a normcore-ról a heritage core-ra váltana. A minőségi daraboknak ugyanis megkérik az árát, egy Orvis márkájú tweedzakó például 799 dollárba, 232.929 forintba, egy Ariat lovaglócsizma 399 dollárba, 116.319 forintba, egy L.L.Bean márkájú halász pulóver pedig 89 dollárba, 25.945 forintba kerül.

Az olyan nagy múlttal rendelkező heritage márkák, mint az 1856-ban alapított Burberry, a több mint 120 éves Barbour, vagy a Land's End rendíthetetlenül hűek a gyökereikhez, igyekeznek megőrizni hitelességüket, így kivétel nélkül minden szezonban szorítanak helyet az olyan klasszikusoknak, mint a lovaglócsizma vagy a tweedzakó.

Amanda Brooks, az Always Pack a Party Dress és az I Love Your Style írója szerint az emberek ezen a nyáron nem kis fekete ruhákban pezsgőztek, hanem visszatértek az állattartáshoz és a kötött pulóverekhez, ráadásul mindezt büszkén meg is osztották ismerőseikkel a közösségi oldalakon. Mindenesetre úgy tűnik, hogy ez a rusztikus nemtörődömség, ami távol tartja magát a 90 órás munkahéttől, a városi zajtól és csillogástól, egyenlőre bejön az embereknek. Mi pedig már nagyon várjuk, hogy mi fogja követni a heritage-core őrületet a következő szezonban. Addig is bátran öltözzenek vadásznak, úrlovasnak, halásznak, vagy Hunter S. Thompsonnak, mert garantáltan menőnek fognak tűnni mindegyik szettben!

Oszd meg másokkal is!
Mustra