OFFLINE

Gekkóláb forradalmasítja a melltartóipart

2015. november 19., csütörtök 13:22

A pántnélküli melltartó tök jó dolog – kivéve, ha a buli fele azzal telik, hogy igazgatjuk magunkon. Erre a problémára ad most választ a Kellie K Apparel startup legújabb terméke, amit egyébként a gekkó lábai inspiráltak, írja a DailyMail. Az Alice névre hallgató melltartó a kisállat tapadós lábait idézi – ez tartja ugyanis a helyén a kiegészítőt.

A céget dr. Anthony Roy alapította – az ötlethez a inspirációt az adta, ahogy végignézte felesége esti készülődését. „Egy olyan felsőt akart viselni, ami szabadon hagyja a vállait, viszont irtózott a pántnélküli melltartó gondolatától is" – mondta Roy. „Amikor megkérdeztem, mi a baj vele, azt válaszolta, hogy nem akarja egész este azt igazgatni. Így született meg a Kellie K Apparel" – tette hozzá. A férj egyébként robotikai mérnök és nem sokkal a beszélgetést követően el is kezdett dolgozni a prototípuson – a GeckTeck tapasz megalkotásához pedig a gekkók tappancsait vizsgálta.

A leírás alapján könnyű, de erős anyagból készült és nincs benne merevítés.
A leírás alapján könnyű, de erős anyagból készült és nincs benne merevítés.
Fotó: Kickstarter / Anthony Roy

Ezeket az állatokat egyébként megáldotta a természet: a rajta található sörték és az így keletkezett Van der Waals-erők miatt annyira jól tapad a lábuk, hogy akár egynek a segítségével is képesek lógni szinte bármilyen szilárd felületen. Roy is az előbb említett mechanizmust hívta segítségül, amikor megalkotta a "tapaszait", amik a termék oldalpántjain kapnak majd helyet. Azért csak jövő idő, mert a pénzgyűjtő kampány éppenhogy csak véget ért: egy hónap alatt, november 13-ra gyűlt össze a kitűzött 26.250 dollár, azaz kicsivel több mint 7 millió forint.

A prototípus egyébként már átesett a tesztelésen: Roy felesége egy másik este alkalmával a próba után azt, és a már említett vállat szabadon hagyó felsőt választotta. „Abban a pillanatban tudtam, hogy az ötlet kiváló volt" – mondta a büszke férj.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta