OFFLINE

Heti kedvenc: gyapjúkabát, hű társ a hideg napokra

2015. november 18., szerda 15:50

Kabátot venni soha nem könnyű, ezt mi is sokszor tapasztaltuk már, ritkán teljesül minden kívánság (jó anyag, megfelelő fazon, kedvező ár, stb.) Azért ne adja fel a keresést, és ha a fazonok közül nem tud választani, akkor ez a cikk segíthet egy kicsit, megmutatjuk ugyanis, hogyan lehet hordani a düftinkabátot. 

Mi az a düftinkabát?

A nevét a Belgiumban található Duffel városról kapta, innen származik ugyanis az a gyapjúanyag, amiből ezek a kabátok eredetileg készültek.  A II. világháború alatt brit haditengerészek hordták, majd az 1950-es években hétköznapi viselet lett belőle, főleg a diákok körében volt nagyon népszerű. 
Jellemzők: térdig ér, de léteznek rövidebb fazonok is, deréktájon két óriási zseb van zsebfedővel, a hosszúkás, szarvszerű gombok régebben fából vagy szaruból készültek.

Forrás:  Wikipédia

Egy idő után unalmas lehet a pulóver, farmernadrág és bokacsizma hármasa, de nehéz velük mellényúlni. Persze nem kell ennyire ragaszkodni a színek harmóniájához, és nyugodtan válasszon a szetthez feltűnő kiegészítőket, mondjuk egy óriási kitűzőt vagy nyakláncot, így nem lesz olyan gyorsan elege ebből a praktikus és kényelmes összeállításból. 

Úgy tűnik, a kockás ing és boyfriend farmer is örökre velünk marad, mondjuk lehet, hogy ez jól is van így. Ezt a farmerfazont persze sokan nem szeretik, de egy magas sarkú csizmával vagy cipővel azért sokkal csinosabb tud lenni mint elsőre gondolnánk. 

Lehet vitatkozni azon, hogy a leggings nadrág-e vagy sem, ezzel az összeállítással mi az utóbbi mellett tesszük le a voksunkat. Ha úgy tartja kedve, akkor ezt a virágos ruhát egy harisnyával is felveheti, és persze a hosszú szárú csizmához sem kell ragaszkodni. 

Bár vannak ennél elegánsabb fazonok is, azért nem kell lemondania róla akkor sem, ha ki akar öltözni. A kis fekete ruha egy igazi biztonsági darab, ezt tudja minden márka, így biztosan nem lesz gondban, ha véletlenül pont ez hiányozna a szekrényéből, és ha meg is találta már a tökéletes darabot, még egy vagy kettő KFR jól jöhet. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta