OFFLINE

5 perc bőven elég a reggeli sminkeléshez

2015. november 15., vasárnap 12:09

Rendkívül népszerűek a különböző sminkelési, vagy éppen hajviselési tanácsok a Youtube-on, ahol bloggerek mutatják meg lépésről lépésre hogyan rajzoljon tökéletes tusvonalat, vagy füstös szemet, esetleg rémisztő sminket. Most pedig itt az öt perces smink. 

 A videó lényege persze az, hogy reggel gyorsan, öt perc alatt tökéletes lehet a sminkje, mert reggel úgy is mindenki rohan, és egyébként is, ha megtanulja a sminkguru, Lisa Eldridge technikáját, akkor tovább aludhat. Főleg, hogy az ég világon semmi ördöngösség nincs benne. Sajnálatos módon azonban a nők nagy többsége ez után a videó után sem fog egy percet sem megtakarítani az életéből, hiszen pontosan ugyanezt és ugyanígy csinálják.

Az egész lényege annyi, hogy felvisz egy kis alapozót, egy kis korrektort, majd egy kis szemfestéket. Kifesti a szempilláit, egy kis pirosító, rúzs és a szemöldöke rendbetétele után már készen is van a nappali sminkje. Maga a technika pedig tulajdonképpen az, hogy törekedjen az egyszerűségre és csak olyan sminket tegyen fel, amit nem nagyon lehet elrontani, vagyis nem kell sok időt eltölteni azzal, hogy a görbén húzott tusvonalat javítgassa. A videó másik érdekessége, hogy Eldridge mindig azt is feltünteti, hogy milyen termékeket használ. Az esetek többségében inkább a drágább termékeket részesíti előnyben, de azért néhány megfizethető árkategóriájú sminkcucc is bekerülhet a reggeli 5 perces rutinba. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta