OFFLINE

Tartson divathétvégét!

2015. november 14., szombat 11:02

2015. novemberében, mint minden ősszel, ismét megrendezésre kerül a Marie Claire Fashion Days, melyre idén is érdemes ellátogatni, hisz olyan fiatal magyar márkákat ismerhet meg az ember, amikkel máshol nem feltétlenül találkozhat. A pénteki szakmai napon jártunk, hogy megmutassuk, mire számíthat, ha elindul a Várkert Bazárba: az első bemutatókon hazai sztárok, ismert emberek vezették fel az ország legtehetségesebb tervezőinek 2016-os tavaszi–nyári kollekcióit.

A NUBU ruhájában Verrasztó Evelynt, Sármán Nóra csipkékkel tarkított összeállításában Pásztor Annát, Konsanszky Dóra kreálmányában a Blahalouisiana énekesnőjét, Schoblocher Barbarát, az Elysian letisztult darabjában Epres Pannit, Tomcsányi Dóri kollekciójában Balla Esztert, az egyetlen férfi tervező, Benus Dani szintén egyedüli férfi „modelljeként” Lengyel Tamást, a The FOUR kreatív szerelésében Horányi Julit, míg Oláh Zsigmond és a Zigi tetőtől talpig nőies outfitjében Rúzsa Magdit láthattuk. Szombaton és vasárnap összesen 29 magyar tervező, két hazai és két londoni divatiskola, valamint számos nemzetközi márka divatbemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők – részletek a hajtás után!

Daniel Benus

Kevés magyar tervező gondol a férfiakra, Benus Dani az egyik kivétel: 2016-os tavaszi-nyári kollekcióját geometrikus minták, élénk színek és karakteres formák jellemzik, melyek nem csak a kifutón mutatnak jól. Bár elsőre azt gondolhatja, utcai viseletnek ezek a ruhák túl jelmezszerűek, de egy-egy Benus darab simán beépíthető egy visszafogott férfi ruhatárába is. Egyébként az se lenne ördögtől való, ha a pasik végre kilépnének a kockás ing-farmer kombóból és bevállalnának különlegesebb ruhákat is.

Dori Tomcsanyi

A tervezőnő kollekcióját láthattuk már pár hete, és már akkor elnyerte tetszésünket a cserkészes, balatoni nyaras tematika, mely egy kis fantáziával akár a Hunter S. Thompson trend jegyében is elsüthető lesz jövő nyáron. Nekünk még mindig a virágos, geometrikus nyomatok a kedvenceink, különösképp a selyemingeken, tunikákon. Hordható, kényelmes, mondhatni: praktikus és szép kollekció ez is.

Elysian

Az Elysian teljesen más stílust képvisel: a tervező, Bódis Boglárka jól megtalálta helyét az alkalmi- és formális ruhák piacán. A jövő nyári szezonra Bódis a szokásosnál játékosabb, Smart & Brave címre keresztelt kollekciót tervezett, melyet részben a vízi sportok öltözködéskultúrája inspirált, így sportos szabásvonalakkal ötvözte az elegáns, finom anyagokat.

Konsansky

Fekete, fehér és irizáló zöld színekben úszik a 2016-os, "Absantee - Távollevő/Hiányzó" néven futó Konsánszky kollekció, mely egyszerre idézi a 20-as évek dzsesszkorszakát és a 80-as évek sportruháiba oltott nőies sziluettjeit. Kedvencünk az anyaghasználat volt, az irizáló zöld bőr levett a lábunkról, de például a mosható elasztikus bőr és a négyzetalakú flitterekkel kirakott estélyi mellett sem mehetünk el szó nélkül.

Nora Sarman

Sármán kollekciója egyszerre hercegkisasszonyos és középkorian borzongató, egyszerre romantikus és punkos. A különleges összefűzések, érdekes színek, pazar díszítések különlegessé teszik a kollekciót, mely egyébként kézzel festett anyagokból készült és a csipkedíszek is egyedi munkák.

NUDE by NUBU

A NUBU pénztárcabarátibb vonala az indulás óta hatalmas siker. Az almárka a NUBU aktuális kollekciójának dizájnjait és korábbi kollekciók népszerű darabjait gondolja újra hordható és megfizethető formában. A nagy feliratos tréningfelsők, vászonszoknyák és lezser sziluettek nem mennek ki a divatból a márka szerint, mely rendhagyó módon aktuális kollekcióját mutatta be, mely már kapható boltjukban.

THE FOUR

A THE FOUR tavaszi-nyári ruháit is láthattuk már, de most újra átélhettük a flow-élményt. Ami a ruhákat illeti: a sziluettek a nemzetközi trendek szerint a 70-es éveket idézik, de dinamikusak, a színek a megszokott fekete és fehér mellett a kék, a narancs és a fáradtzöld, az inspiráció pedig (a flow mellett) a 70-es évek fiataljainak "öntudatra ébredése, harcuk az igazukért és az öröm, melyet a cél felé haladás nyújt". 

Zigi

A tervező 2016-os kollekciójában a kényelmes daraboké a főszerep. A lenge anyagok a viselőre helyezik a hangsúlyt, a natúr színek vörössel való kombinálása meglepő, de remekül működik. A szezon meghatározó mintája Oláh Zsigmondnál a kék bársony indamintázat. A kifutón remekül mutattak a Zigi ruhákkal eVe by Eva Remenyi ékszerei; az összes szett úgy, ahogy van, ékszerestül, ruhástul remek választás lesz 2016 tavaszán-nyarán.

Hétvégi programok

Szombat

Ma este még odaérhet 19:00-ra az angol divatiskolák végzős hallgatóinak bemutatójára, mely mindig nagyon érdekes és szórakoztató: a diákok valóban elengedik a fantáziájukat és elképesztő kreációkat küldenek kifutóra.

20:00-kor magyar tervezők jönnek, név szerint: Annaeva, Artisa, Cakó, Zako.

21:30-kor megnézheti a kollekciókat, melyekről írtunk, mivel bemutat Daniel Benus, Dori Tomcsanyi, az Elysian, Konsansky, Nora Sarman, a NUDE by NUBU, a THE FOUR és Zigi.

Vasárnap

Már akár kapunyitásra odaérhet, 12:00-ra, és akkor biztos látja az angol divatiskolák végzős hallgatóinak bemutatóját 13:00-kor, ha szombaton lemaradt volna róla.

14:30-kor megnézheti az Anna Daubner, a Bridget & Olivia, a Prieston és Zsigmond Dora kollekcióit. Ezek után is vannak bőven programok, de mi azt ajánljuk, hogy ha körülnézett, sétáljon kicsit a városban, ebédeljen valahol és:

19:00-kor vegyen részt az 1975, az INQ Concept, a Mei Kawa és Virag Kerenyi bemutatóin.

20:00-kor a Romani Design tart divatshowt (megéri megnézni, mindig érdekes), melyet részben olyan ikonikus nők inspiráltak, akik sokaknak jelentik ma is az igazi nőt, a szépséget, a csábítást, ugyanakkor erőt, függetlenséget, szabadságot sugároznak.

20:30-kor pedig ismételhet, vagy ha szombaton lemaradt, pótolhat, mert ismét  Daniel Benus, Dori Tomcsanyi, az Elysian, Konsansky, Nora Sarman, a NUDE by NUBU, a THE FOUR és Zigi bemutatók következnek és egyben zárják is a divathétvégét.

A Napijegy ára a helyszínen 1490 forint, kétnapos jegy 2680 forint. A helyszínen a bemutatókon kívül rengeteg márka kitelepül, a Gas-től a Tchibón, a Somersby-n, a Vöslaueren át a Marks & Spencerig, szóval mindig lehet kapni frissítőt és kávét, a legtöbb standon készülnek meglepetéssel, játékokkal. Bővebb infó itt!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta