Hordana barokk stukkót a hátán?

Valahol éreztük, hogy Konstantin Koftáról még hallani fogunk a közeljövőben. Emlékeznek, ő volt az az ukrán dizájner, aki egy igencsak élethűre sikeredett, emberi testrészek ihlette táskakollekcióval borzolta a kedélyeket az év elején.

A kijevi székhelyű Kofta a látványos 'Hug' (Ölelés), 'Born' (Születés) valamint a 'Roots' (Gyökerek) névre keresztelt kollekciója után egy barokk építészeti elemek ihlette, 'Arxi' fantázianéven futó kollekcióval rukkolt elő a 2016-os tavaszi-nyári szezonra, amiben ízléses, de mégis provokatív módon kapcsolja össze az olyan felkapott divathullámokat, mint az iskolatáska trend, a túldíszítettség, vagy az építészetben és a bútortervezésben egyre gyakrabban felbukkanó betonnal való kísérletezés – hívja fel figyelmet Kofta legújabb munkájára a Designboom.com.

„A természeti formák és alakzatok remekül illeszkednek az emberi formákhoz. A barokk építészetből inspirálódtam, ami mindig is utat engedett a drámai formáknak és a túldíszítettségnek” – mondja a reneszánszt követő sajátos stílusirányzatról a tervező, aki díszes virágokat, a barokk épületek homlokzatára jellemző részleteket és oszlopdíszeket applikált 3D hatású háti és kézi bőrtáskáira. 

A szoborszerű kiegészítőkben utazó tervező megkéri az árát a táskáknak, ezen az oldalon például átlagosan 614-1238 euróba (191.706-386.539 forint) kerülnek a hétköznapiasabb, hordható darabok. Ön mit gondol Kofta új kollekciójáról, hordana barokk stukkókat, oszlopokat és ovális díszeket a hátán vagy inkább cikinek találja, hogy ilyen hatásvadász módon idézik meg a múltat a tervezők? Szavazzon!

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1723) (1646) Ciki!
Mustra