OFFLINE

Szinglik napja: nyolc perc alatt egymilliárd dollár bevétel

2015. november 11., szerda 12:23

Kínában elszabadult a pokol: a szinglik napja alkalmából november 11-re meghirdetett akcióban rekordokat döntöget az Alibaba forgalma. A 6 éve indult kezdeményezés mára oda jutott, hogy az éjféli nyitás után nyolc perc alatt egymilliárd dollárt (275 milliárd forintot) költöttek el a vásárlók és messze van még a nap vége.

8 milliárd dollárt, azaz 2200 milliárd forintot költöttek az Alibaba vásárlói a november 11-re meghirdetett "szinglik napjának" első 10 órájában. Az éves magyar költségvetés hetedét kitevő összeget a szerda éjféltől induló leárazás kezdetétől számolták, Daniel Zhang, a cég vezérizgatója pedig szerényen azt nyilatkozta, hogy

„az egész világ szemtanúja lehet a kínai fogyasztás erejének november 11-én".

Hogy mekkora pénzmennyiségről beszélünk, összehasonlításképpen leírjuk, hogy az amerikaiak a tavalyi hálaadástól számított 5 nap alatt ennél kevesebbet, 6,56 milliárd dollárt, azaz 1800 milliárd forintot költöttek.

Az "anti Valentin-napként" számon tartott szinglik napja bár nem hivatalos kínai ünnep, az oldal 2009 óta rendezi meg, méghozzá azon a napon, amelynek számjegyei csupa egyesből állnak (11. hónap 11-e).

2014 volt az az év, amikor globális szintre emelték a promóciót 

–  az akkori árbevétel 9,3 milliárd dollárra, azaz 2500 milliárd forintra rúgott (ezt 2015-ben már délután 1 órára "teljesítették" a vásárlók). Érdekesség: míg tavaly 17 percre, addig igény csak nyolcra volt szükség, hogy elérjék az egymilliárd dolláros (275 milliárd forintos) forgalmat. Hogy miként jön ez össze? Az NBC News a vezérigazgatóra hivatkozva azt írja,

másodpercenként várhatóan 120 ezer rendelést és 60 ezer fizetést bonyolítanak le.

Az MTI szerint a nyitás utáni 30 percben nagyjából 45 millióan fizettek, de ami szerintünk ennél is meglepőbb az az, hogy közel háromnegyedük (70%) okostelefon segítségével. A cég a hírverésre is adott: kedden varietéműsorban lépett fel a csütörtöktől a kínai mozikban is látható új James Bond-film főszereplője, Daniel Craig, de a négyórás show-ban megjelent Kevin Spacey is. Az Alibaba becslése szerint a vásárolt termékek kézbesítéséhez

1,7 millió futár, 400 ezer kiszolgáló jármű és 200 repülőgép áll készenlétben.

A kínai posta 760 millió csomagra számít ezen a napon – tavaly ez a szám 540 millió volt. Tipp: ha olcsón vásárolna november 11-én, akkor nézzen fel az Aliexpress oldalára. Csak aztán nehogy függővé váljon, ahogy mi is.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta