Körömlakkteszt: mit tudnak a gélhatást ígérő lakkok?

Az előző körömlakkteszt óta eltelt elég idő, hogy újabb divatos fogalmak jelenhessenek meg a reklámokban: a tartós lakk már nem megfelelő szlogen, most a gélhatású lakkok a menők. A gélhatású lakkok általában azt ígérik, hogy legalább egy hétig tökéletesen fognak mutatni. Sok márka meglátva a lehetőséget a géllakk-hatásban, külön fedőlakkokat is piacra dobott. Alaplakkokból viszont sajnos még mindig nem túl nagy a kínálat, pedig engem megnyugtat, ha egy színtelen réteg védi a körmön és nem kell attól tartanom, hogy a színes lakk megfogja a körmeit: plusz mindig elhiszem a körömerősítő szövegeket. Sebaj, most ezek megint kimaradnak, itt vannak helyettük a gélhatású színes lakkok és zselés állagú fedőlakkok, melyek között találtunk valóban jót és csapnivalót is: az ártól független a minőség, ezt lassan ideje megszokni. Hajtás után CND Shellac, Astor, Avon, Catrice és a többiek!

1. CND Shellac 

A CND Vinyluxról először az előző körömlakkteszt után hallottam, de mivel akkoriban szalonban történő festésről írtak, nem érdekelt különösebben: nem akartam csak azért elmenni valahova, hogy ott kifessék a körmöm. Aztán jött egy enigmatikus doboz, aminek tartalmát kisebb segítséggel sikerült megfejteni: nem géllakk volt benne, hanem a CND sima, otthon is felkenhető Vinylux lakk-készletének egy szelete, mely nem ígért gélhatást, "csak" azt, hogy 7 napig fent marad. Kipróbáltam, bár rettegtem tőle, hogy alaplakk nélkül a sárga festék meg fogja fogni a körmöm – nem fogta meg. Könnyű volt felvinni, gyorsan száradt, nem lett buborékos, csomós és nem nyomódott bele a párna mintája este, ami sok lakknál probléma. Végül 7 napig viseltem a sárga lakkot, bár a szín nem kifejezetten tetszett.

Kopottassá vált, töredezett a színtelen fedőréteg, de valóban nagyságrendekkel jobban bírta a strapát, mint egy sima körömlakk. Leszedni pedig pont annyira egyszerű volt, ha nem egyszerűbb. Egy problémám volt csak vele: a folyadék, amivel át kell törölni a körmöket a lakk felvitele előtt, erősen szárít, és kicsit meggyengültek a körmeim a lakk alatt. Meg tulajdonképp az árát is emlegethetjük problémaként: ha új színt szeretne az 2990 forint, a fedőlakk szintén ennyibe kerül, a folyadék és a körömolaj viszont egy ezres alatt megvehető.

Mennyire volt egyszerű felvinni? 5/5 pont

Milyen gyorsan száradt? 8,5 percet ígér a csomagolás és tartja a szavát!

Milyen gyorsan kopott meg? 3-4 nap kellett neki, de utána is bírta a strapát!

Hány napot bírt? Összesen 7-et, de az utolsó 2 nap szörnyen festett.

Milyen könnyű/nehéz volt lemosni? Nagyon könnyű.

Hány pontot kap? 3/5-öt, mert bár drágább, mint a drogériás lakkok, nem tud sokkal többet. A géllakk 2-3 hetes tartósságától pedig még messze jár, és a körmöt is gyengítette.

Hol, mennyiért? Itt nézelődjön, vagy menjen el a márka üzletébe a Bajcsy-Zsilinszky út 62-be. A fedőlakk 2990 forint, a színes lakkok szintén ennyibe kerülnek.

2. Catrice ultra stay & gel shine base coat + Ultimate nail lacquer + Ultra stay & gel shine top coat

A Catrice sminktermékeit szeretem és szerintem sokan vannak ezzel így, főleg a termékek szép csomagolása és jó ára miatt. A lakkban azonban enyhén csalódnom kellett: összesen 3197 forintot költöttem el a 3 lakkra, és már a fedőlakknál gondjaim akadtak. Az alaplakk büdös és furcsa állagú, de elmegy. A fedőlakknál kezd zavaróvá válni, hogy széles az ecset és sűrű a lakk, így nehéz pontosan felvinni, nem is sikerült, ronda lett a végeredmény. A fedőlakk szintén sűrű és büdös, mint az összes gélhatást ígérő fedőlakk: ezek összetétele biztos különbözik a sima lakkokétól, bár ez nem látszik a tartósságon. Ez esetben szép volt a kezem másfél napig, amikoris lepattant az egyik ujjamról a lakk egy része. Azt úgy ahogy pótoltam, de már nem volt olyan a manikűr, mint eredetileg. Összesen 7 napig húztam vele, az utolsó 2 nap már tényleg csúnya volt, hogy egy fél milliméternyi kopás volt a körmeim végén annak ellenére, hogy lehúztam a körmeim élére is a lakkrétegeket. A felületet egyébként nem kopott meg annyira se, mint a Shellac-é, de a körömvégi kopás miatt tényleg elég volt belőle 7 nap.

Mennyire volt egyszerű felvinni? Semennyire, nehéz volt.

Milyen gyorsan száradt? 10 perc, és nem volt vele gond.

Milyen gyorsan kopott meg? 4-5 nap

Hány napot bírt? Összesen hetet.

Milyen könnyű/nehéz volt lemosni? Könnyű volt.

Hány pontot kap? 4/5 mert nehéz a felvitele, és hamar lekopik a körömvégekről, de összességében nem szörnyű termék.

Hol, mennyiért? Rossmann, az alap- és a fedőlakk 1159, a színes lakk 879 forint.

3. Astor Perfect saty gel shine + gel shine top coat  

Az Astortól sokat vártam, csalódtam: szép a csomagolás, viszonylag magas az ár, aztán egy halom buborék keletkezik a körmeimen... Az alaplakk túl híg, így könnyű felkenni, gyorsan szárad: és ekkor jön a gélhatású fedőlakk, egész pontosan a leírás szerint "3D zselés hatású fedőlakk. Színes körömlakk fölé kenve zselés lakk-hatást és fényt kölcsönöz a körmöknek". Sajnos felkenés után amint végleg megszáradt, tele lett levegőbuborékkal. Sajnos lemosni se volt egy leányálom, a körömágyam mindenhol pirosas maradt.

Nem tudom mitől működött ilyen rosszul ez a termék, mivel nincs hozzá használati utasítás mellékelve, ezért nekifutottam még egyszer. Ez alkalommal óvatosabban kentem a lakkot és felkenés előtt áttöröltem alkoholos vattával a körmeimet, hogy semmilyen szennyeződés ne maradjon rajtuk: ez alkalommal szép lett a végeredmény. Sajnos így sem volt tartós és semmi gélhatást nem érzékeltem rajta, de nem rosszabb, mint a többi.

Mennyire volt egyszerű felvinni? Egyszerű volt

Milyen gyorsan száradt? 8-10 perc

Milyen gyorsan kopott meg? 2 nap

Hány napot bírt? 4 nap

Milyen könnyű/nehéz volt lemosni? nehéz volt, mert beragadt a körömágyamba.

Hány pontot kap?  3/5, mert elsőre nem sikerült a lakkozás.

Hol, mennyiért? A lakkok darabja 1499 forint volt a Rossmannban.

4. Max Factor Gloss finity 

A világos, 30-as árnyalat már bizonyított, de a világos lakkok valahogy mindig jobban bírják a gyűrődést. A 160-as, mélybordó árnyalat felkenése egyszerű volt, gyorsan száradt és szépen, de kicsit már a felkenés után elkezdett karcosodni, kopni, bár már nem kenődik el, még órákig elég képlékeny marad ahhoz, hogy kisebb nyomásra sérüljön a lakk csillogó felülete. Ennek megfelelően sajnos hamar meg is adta magát, négy napot bírt.

Mennyire volt egyszerű felvinni? Nagyon egyszerű.

Milyen gyorsan száradt? Látszólag gyorsan, valójában puha, sérülékeny maradt még órákig.

Milyen gyorsan kopott meg? Egy nap

Hány napot bírt? Négyet.

Milyen könnyű/nehéz volt lemosni? Lemosni legalább könnyű volt.

Hány pontot kap? 2/5, csalódás

Hol, mennyiért? Rossmann, 1139 forint

5. Lovely - gloss like gel 

A drogéria legolcsóbb gélhatást ígérő lakkja volt a Lovely terméke, ezért aztán nem hittem benne. Pedig nem volt rossz, sőt, sok ismertebb márka termékét veri minőségben. Egyszerű volt felkenni, nagyon egyszerű volt lemosni, és a szín is tetszett. Három nap után elkezdett kopni a lakk a körmöm végéről, de ha hosszabb a körmöm, mindig könnyebben lekopik róla a lakk: miután visszarövidítettem a körmöm, még 3 napot bírt a Lovely lakkja, összességében meg vagyok elégedve a termékkel. Ha nem 500, hanem 1500 forint lett volna az ára, valószínűleg kritikusabban állnék hozzá.

Mennyire volt egyszerű felvinni? könnyű volt.

Milyen gyorsan száradt? Kifejezetten gyorsan.

Milyen gyorsan kopott meg? Három nap alatt.

Hány napot bírt? Összesen hatot.

Milyen könnyű/nehéz volt lemosni? Nagyon könnyű volt.

Hány pontot kap?  4/5 pont, mert ár/érték arányban csak a Moyra terméke előzi meg.

Hol, mennyiért? Rossmann, 499 forint

6. Avon Gel finish 

Magazinhoz csomagolva érkezett hozzám ez a gélhatású lakk, és eleinte tökéletesen meg is voltam vele elégedve. Ahogy viszont öregedett, kábé 3-4 hónap alatt besűrűsödött és nehezen száradt. Ennek eredménye lett, hogy felvitel után 2 órával tele lett lenyomatokkal a lakk és nem volt kedvem viselni, így aztán hamar lemostam. Azért nekiestem még egyszer a dolognak, hátha a nyári meleg vagy a Balaton közelsége tett be a száradásnak., és úgy tűnik, igen, másodszorra ugyanis rendesen megkötött, igaz, már második nap megkopott a körömvégeken és negyedik nap le is mostam, annyira csúnya volt.

Mennyire volt egyszerű felvinni? Könnyű volt.

Milyen gyorsan száradt? Kifejezetten lassan szárad

Milyen gyorsan kopott meg? Egy nap alatt.

Hány napot bírt? Négyet.

Milyen könnyű/nehéz volt lemosni? Legalább leszedni könnyű volt.

Hány pontot kap? 2/5, mert csak másodszorra működött jól és akkor se volt tartós.

Hol, mennyiért? Már csak 849 forint az Avonnál.

7. Moyra Gel look

Az Asia Centerben találtam 450 forintért Moyra lakkokat, amikről sokat hallottam már: általában azt mondják, nagyon jó minőségűek. A Gel look lakkot könnyű volt felvinni, gyorsan száradt, és egyelőre tartósnak tűnik, de nem néz ki géllakknak, szóval a "gel look" állítást már most bukta. Cserébe tényleg kitart 5 napig, alig kopik és könnyű lemosni, szóval igazából ez lett ár/érték arányban a győztes nálam.

Milyen gyorsan száradt? Alig 10 perc

Milyen gyorsan kopott meg? 3 nap

Hány napot bírt?  Összesen 5-öt

Milyen könnyű/nehéz volt lemosni?  Közepesen nehéz volt lemosni, kellett vele küzdeni.

Hány pontot kap? 5/5-öt, olcsó, jó, működik, ennél többet nem is várok egy lakktól.

Hol, mennyiért? Asia Center, 450 forint

Csak a teljesség kedvéért megmutatnám, hogy nézett ki a kezem a teszt, azaz körülbelül 3 hónapnyi folyamatos lakkozás után. Fogalmam sincs, melyik lakk fogta be sárgára a körmöm, de élőben elég ronda ahhoz, hogy most lakk nélkül ne mutatkozhassak egy ideig:

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra