OFFLINE

40 év valódi női 2 percbe sűrítve

2015. november 9., hétfő 16:30

Már számtalan videót mutattunk be már mi is arról, hogyan is változott a divat az elmúlt száz évben, most viszont az is kiderül, hogy mi történt valójában a nőkkel az 1900-as és 1940-es évek között. Mutattunk már videót száz év esküvői ruháiról, de azt is megnézhette, hogyan változott az évtizedek során a szexi fehérneműk, a smink vagy úgy nagy átlagban a divat, azonban egy blogger megmutatja, hogyan változott valójában a nők helyzete néhány évtized alatt. 

Karolina Żebrowska a videójában nem csak a nők csillogását mutatja be videójában, hanem a valóságot is. Azt, ahogyan a nők valójában éltek az 1900-as évek első felében. "Úgy éreztem, hogy a többi videó teljesen irreális volt és nagyon irritált az is, hogy mennyire mű az egész" – mondta a blogger a Refinery29 magazinnak.

Az eredeti terve az volt, hogy összehasonlítja és ellentétbe állítja a történelem jelentős női alakjait a kor divatjával. "Aztán inkább úgy döntöttem, hogy inkább azokra kellene emlékezni és tisztelegni előttük, akiket sokszor elfelejtenek". Hogy kik is ezek a nők? Nagy-Britannia gyári munkásai az 1900-as évekből, vagy éppen a szüfrazsettek, akik a nők választójogáért harcoltak és azok a nők, akik a 30-as években, a válság közepén küszködtek. Zebrowska a videóban a források hitelességét tartotta szem előtt, az adatok sok esetben különböző országokra vonatkoznak, így az, hogy a gyári munkások 40%-a nő volt, az Nagy-Britanniára vonatkozik, míg az, hogy minden 9. nő cselédként dolgozott, az Oroszországra volt igaz. " A gyönyörű arcok, amiket a fotókon és reklámokban látunk, csak a valóság idealista átalakítása. Íme az igazi valóság" – mutatja be a videóját Zebrowska. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta