15 nyári trend, amit már most beszerezhet

Remek hír a türelmetlenebb divatrajongóknak, hogy a nemrég bemutatott 2016-os tavaszi-nyári trendek egy részét a divatházak terveire gyorsan reagáló fast-fashion boltokban akár már most is beszerezhetik, ha akarják. Nézze meg a hajtás után, hogy melyek azok a formák és minták, amiket jövőre is divatban tartanak a divatházak és mutatjuk azt is, hogy milyen hasonló darabokra csaphat le a megfizethető Zarában, Mangóban H&M-ben vagy az Asos oldalán!

1. Céline féle táskák

A fast-fashion márkák mindig is szerették koppintani a méregdrága táskákban utazó Céline luxuskiegészítőit, így a francia divatház klasszikus formájú bőrtáskája valamilyen formában az őszi-téli szezonban is jelen van az üzletekben. Hasonló formát már 5990 forintért kapni a H&M-ben, a Zarában 9995 forintot, a Mangóban pedig 17.995 forintot kérnek egy Céline táskára emlékeztető kiegészítőért.

2. Csipkés felső és megkötős játszósnadrág

A fast-fashion márkák egyik nagy favoritja a Chloé, így annyira meg sem lepődtünk azon, hogy már most tele vannak a boltok a Chloé által bemutatott csipkés felsőkkel és kényelmes melegítőnadrágokkal. A H&M-ben 3990 forintról indulnak a csipkével díszített pántos topok, a Mangóban 7995 forintot kérnek egy fekete csipkés felsőért, míg a Zarában 9995 forintba kerül egy rozsdasárga darab.

A militaryzöld, kissé buggyos és fűzős játszósnadrág megtalálható a H&M, valamint a Zara őszi-téli kínálatában is. A svéd márka 5990 forintot, a Zara pedig 4995 forintot kér a csinos felsőkkel jól kombinálható gatyákért.

3. Fehér talpú cipő

A Calvin Klein szerint a következő meleg időszakban is a tavalyi szezon egyik nagy slágerét, a fehér gumitalpú cipőt viseljük majd. A kényelmes és elegáns darab jövőre leginkább szaténnal bevonva, az előző darabokhoz képest eggyel csinosabb formában jelenik majd meg az utca emberén. A Zarában 9995 forintot kérnek egy aranypánttal díszített lábbeliért, a H&M-ben 6990 forintba kerül egy kígyóbőrrel bevont darab, a Mangóban pedig 9995 forintot kérnek egy klasszikus, tyúkláb mintás cipőért.

4. Csíkos kosztüm

Az ötven éve divatban tartott hajszálcsíkos kosztüm idén megjelent a New York-i, valamint a párizsi kifutókon is, az elsősorban irodistáknak kedvező trend valamilyen formában már beszerezhető a Mangóban is, ahol 13.995 forintot kérnek egy csíkos palazzo nadrágért, míg a Zarában 17.995 forintba kerül egy sötétkék árnyalatú blézer.

5. Virágminta

A szicíliai tervezőpáros az előző szezonhoz képest egy fokkal letisztultabb formában dobja piacra 3D hatást keltő virágos ruháit. Hasonló, fodroktól és csipkétől mentes verzió megtalálható a Zarában is, ahol 25.995 forintot kérnek egy A-vonalú egyrészesért, a H&M-ben már 5990 forintért szerezhetjük be az örökzöld darabot, míg az Asos oldalán 95 fontot, azaz 41.603 forintot kell fizetnünk egy hasvillantós ruháért.

6. Hippi táska

Az Altuzarra tervezőjétől is előszeretettel lesik el a trendeket a divatházak, így nem meglepő, hogy a márka által már tavaly is bemutatott tarisznyaszerű táska idén ősszel bekerült a megfizethető üzletek kínálatába is. A Mangóban 5995 forintot, a Zarában pedig 17.995 forintot kérnek egy rojtos táskáért, míg a H&M-ben 9990 forintba kerül a hetvenes évek stílusát idéző, velúrral kombinált kiegészítő.

7. Velúrhatású cicanadrág

Sajnos a következő szezont sem ússzuk meg tevepata villantós cicanadrágok nélkül, amit többet között a Balmain tervezőjének, Olivier Rousteingnek köszönhetünk. Emlékeznek, ez az a francia luxusmárka, mely eszelősen drága kapszulakollekciót tervezett a H&M-nek. A leggings eddig szokatlan anyagokban és színekben tér vissza jövő nyáron, de nincs nehéz dolga akkor sem, ha már a napokban szeretné kipróbálni a Balmain által kifutóra küldött velúrhatású cicanadrágot; a H&M-ben már 4990 forintért kapható, a Zarában 7995 forintot kérnek, az Asosról pedig 22 fontért, 9629 forintért rendelhetünk hasonló, őszies árnyalatú cicanacit.

8. Pizsamafelső

A feltörekvő tervezőgenerációhoz tartozó Alexander Wang az egyik legfelkapottabb New York-i dizájner, így feltételezhetően azért lesz majd egy-két olyan celebnő, aki utcára lép a furcsa trendben. Amennyiben ön is szeretné kipróbálni a pizsamadivatot, elég ellátogatnia a H&M fehérnemű osztályára, ahol 5990 forintot kérnek egy klasszikus szabású pizsamafelsőért. A svéd márkánál egyébként köntösre emlékeztető zakót is tartanak, ezt 12.990 forintért szerezheti be.

9. Galléros pólóruha

A forma leginkább azokra a napokra lesz majd tuti tipp, mikor nincs kedvünk kicsípni magunkat, de mégis egy trendi, modern nő benyomását szeretnénk kelteni öltözködésünkkel. Az Asosnál 17.50 fontba, 7764 forintba kerül egy Margot Tennenbaum stílusát idéző galléros pólóruha, míg a Mangóban 9995 forintot, a H&M-ben 5990 forintot kérnek egy télies pulóverruháért.

10. Túlméretezett kabátgallér

A divatvilág legbefolyásosabb nőjének tartott Miuccia Prada fűzős csizmákat és túlméretezett gallérral ellátott motorosdzsekiket tervezett a nyárra. A 66 éves tervezőnő kínosan ügyel rá, hogy ne koppintson le senkit, így nehéz dolgunk volt, amikor valami hasonlót kerestünk a fast-fashion boltok polcain. A H&M-ben találtunk két túlméretezett gallérral ellátott kabátot, ezek 29.990 és 34.990 forint között mozognak. Az Asosnál pedig 60 fontot, 26.266 forintot kérnek egy hosszított fazonú, bordó bőrdzsekiért.

11. Csicsás papucs-cipő

Az olasz divatház nemcsak retro stílusú platformcipőkben gondolkodott a tervezés során, hanem hordható lábbelikben is, papucs- és loafercipőit például gyöngyökkel, betű logóval és mintás selyemanyaggal dobta fel a szezonban. Hasonló, ezüst gombokkal kivert cipőt a Zarában is lehet kapni, itt átlagosan 14.995 forintot kérnek érte, az Asos oldalán pedig egy Steve Madden féle loafer 85 fontért, 37.220 forintért rendelhető.

12. Túlméretezett levélnyomatok

Nemcsak a virág, hanem a különféle botanikus tematika is nagy sláger volt a 2016-os tavaszi-nyári kollekciókat felvonultató divathéten. A legütősebb levélnyomatos mintát talán a Marni mutatta be Milánóban, ha szeretné kipróbálni a meglepően jól működő trendet, akkor a Zarában 8995-22.995 forintért is talál hasonló együtteseket. Az Asosnál például 35 fontba, 15.326 forintba kerül egy levélmintás felsőrész.

13. Láncos táska

Szinte nincs olyan divatrajongó nő, akinek ne lenne legalább egy láncos kistáskája a gardrób szekrényben. Jó hír, hogy a következő szezonban sem maradunk a klasszikus forma nélkül, sőt Proenza Schoulernek köszönhetően akár szögletes láncszemekből álló táskaszíjat is választhatunk majd 2016 nyarán – írja a Refinery29.com. A New York-i divatház által tervezett láncszemek még nem lepték el a fast-fashion üzleteket, az Asosnál például 180 fontot, 78.839 forintot kérnek egy Calvin Klein táskáért, míg a Zarában 9995 forintról indulnak a láncos kiegészítők.

14. Irodista szoknya

Bátran nyúlt a hagyományos irodista kosztümökhöz a Prada, aki szerint az egymástól eltérő színeket és mintákat is variálhatjuk egymással a következő szezonban. Az olasz divatház kifutóján látott konzervatív kockás szoknyáért 8995 forintot kérnek a Zarában, a H&M-ben 9990 forintba kerül egy efféle ujjatlan egyrészes, míg a Mango szerint fehér felsővel és a Marc Jacobs shown is feltűnt piros bőrdzsekivel hordjuk majd a kockás szoknyát a szezonban. A szoknyáért 9995 forintot kérnek a spanyol márkánál.

15. Combvillantós ezüst ruha

Az ezüst fényű pántos ruhát elsősorban a Saint Laurent kreatív igazgatójának, Hedi Slimane-nek köszönhetjük, aki évek óta borzolja a kedélyeket polgárpukkasztó kollekcióival a párizsi divathéten. A legendás francia divatházéhoz hasonló, kilencvenes évek stílusát idéző ruha felbukkant az Asos webáruházában is, itt 28 fontot, 12.260 forintot kell érte fizetni, a Mangóban viszont 25.995 forintot kérnek egy hasonló szabású villantós ruháért.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek