A salátáról inkább a nyár (és a bikiniszezon) jut az eszünkbe. Pedig ősszel is lehet jókat salátázni, csak a szezon finomságait kell összepakolni. A rukkola enyhén borsos íze tökéletes harmóniában van körtével és a dióval, a sajt pedig tartalmassá teszi az egészet. Válasszon hozzá néhány falat minőségi sajtot!
Katuci
Ha további tartalmas salátákat is kipróbálna, ajánlunk még egy kacsásat és grillsajtosat is.
Hozzávalók (személyenként):
2 nagy marék ruccola
½ körte
½ alma
egy marék szőlő
1 füge
pár szem dió
ízlés szerint friss kecske- vagy juhsajt
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál balzsamecet
1 teáskanál méz
só és frissen őrölt bors
- A ruccolával megágyazunk a tányéron a többi hozzávalónak.
- Simára keverjük az olajat, az ecetet és a mézet. Kevés sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, majd a salátára locsoljuk.
- Vékony szeletekre vágjuk a gyümölcsöket, és szépen elrendezzük a salátaágyon. Végül friss kecske- vagy juhsajtot morzsolunk a tetejére, és pirított dióval megszórva tálaljuk.
Katuci