OFFLINE

A balatoni nyarakat idézi Tomcsányi Dóri új kollekciója

2015. november 6., péntek 12:43

Gondolta volna, hogy a szocializmus cserkészruhái és műanyagszálas otthonkái még újraértelmeződnek a magyar divatban? Úgy tűnik igen, legalábbis Tomcsányi Dóri előszeretettel nyúl vissza a kommunizmus éveibe, ha egy kis ihletforrásra van szüksége. Ezúttal gyerekkorunk hekkillatú balatoni nyarai inspirálták. Mutatjuk, mi lett belőle.

Cuppogó csíkos strandpapucs, sorban állás a hekkező előtt: Tomcsányi Dóri új, 2016-os tavaszi/nyári kollekciója kézzel készített virágos printekkel, puha selyem és pamut anyagokkal hozza vissza a Magyar Tenger emlékezetes hetvenes éveit. Tomcsányi nem kopizik, sokkal inkább kombinálja az újat a régivel, így még véletlenül sincs az az érzésünk, hogy nagyanyánk pongyoláját akarják ránk erőltetni.
Vonalvezetésben maradnak a lágy kontúrok és a szellő kényelem, ezekben a ruhákban simán el tudjuk képzelni, hogy biciklire pattanunk, járunk egyet a Balaton fényeiben, vagy csak lehűtjük magunkat egy hideg fröccsel. Hűvösebb estékre, alkalmakra overállokkal, maxiruhákkal, nadrágszoknyákkal készült a tervező, de bőven lehet válogatni a rövidebb ingruhák és sortok közül, amelyeket bátran kombinálhatóak és hordhatóak a nyár bármely napján. tavasz/nyár kollekció egy napszemüveg kapszula-kollekcióval is kiegészül, amely a Dori Tomcsanyi és a Battila kollaborációjából született. Kattintson a galériára és nézze meg, 

Tomcsányi az új kampányt ezúttal a színész/dramaturg Jakab Juli arcával képzelte el, ami remek választásnak bizonyult. Juli karaktere szinte úgy passzol a múltidéző és egyben modern ruhákhoz, mint két összeillő puzzle darab.

Kattintson a galériára és nézze meg, Tomcsányi hogyan értelmezi újra a hetvenes évek slágereit:

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta