Nézze meg, hogyan hordják ezt a 10 őszi trendet a celebnők!

Bár jónéhány hónapunk volt arra, hogy megbarátkozzunk a 2015-ös őszi-téli trendekkel, azért megértjük, ha van, aki még nem tudja, hogy hogyan építse be ruhatárába a szezon olyan szokatlan irányzatait, mint például a piros vagy a rózsaszín árnyalatok, a kamuszőr kabátok, a hetvenes évek stílusa vagy a fekete-fehér kockás ruhák. A Northfoto összeállítása alapján A-listás celebnőkön keresztül mutatjuk meg, hogy hogyan érdemes viselni a megszokottól eltérő darabokat a hétköznapokban! Részletek a hajtás után!

1. Bokacsizma

Igazán nem lehet okunk a panaszra, az idei hűvös szezonban bárki találhat magának cipőt az üzletekben, mivel szinte minden divatban van a lotyós combcsizmától a kígyóbőr cipőn át az edzőcipőig. Az őszi-téli időszak egyik legnagyobb slágere mégis az évek óra divatban tartott bokacsizma, ami szűk nadrággal és szoknyával is menő a divatházak szerint. Jennifer Lawrence például kobaltkék kabáttal, szűk fekete nadrággal és egy szegecsekkel kivert dizájnertáskával sütötte el sárga-fekete mintás bokacsizmát, míg Gigi Hadid fiatal kora ellenére is jól tudja, hogy a klasszikus Chelsea csizma soha nem kopik ki a divatból. A celeb-modell egy egyszerű szabású szürke miniruhával viselte az örökzöld lábbelit a párizsi divathét alatt.

2. Műszőrme

Míg tavaly inkább a színes és mintás kamuprémek és szőrmesálak voltak divatban, addig idén a Fendi és a Louis Vuitton is fehér, illetve fekete bundákat küldött kifutóra a divathéten. Ezzel tisztában vannak a hírességek is, akik közül az amerikai R&B/soul énekesnőként ismert Janelle Monáe egy fekete velúrcsizmával és miniruhával párosította a felül fekete, alul fehér bundát, de hasonlóképpen gondolkodott a 33 éves Grammy-díjas énekesnő, St. Vincent is, aki egy fekete csipkeruhával viselte a bárányszőrnek látszó fehér kabátot a londoni Saatchi galériában megrendezett Chanel kiállításon. A műszőrme kabátok egyébként határozottan jól működnek a hétköznapokban az olyan egyszerű szerelésekkel is, mint például a farmernadrág, a bő pulóver vagy a bőr rövidnadrág.

3. Magasított nyakrész

2015 második felében a garbónyakú felsők váltják a mélyen dekoltált kreációkat. A kényelmes darabok szerencsére számos trendi ruhával kombinálhatóak, legyen az egy ceruza szoknya vagy vagány bőrnadrág. Lindsay Lohan például egyszerre három divatban tartott trendet is villantott a minap Londonban, a színésznőt egy fekete magasított nyakú felsőben, egy hetvenes évek stílusát idéző viharkabátban és fekete combcsizmában kapták lencsevégre. A kalandos életű celebnőhöz képest Jennifer Lopez a vörös szőnyeges eseményeken kívül továbbra is úgy fest, mintha 46 évesen még mindig keresné a stílusát. Az énekesnő szerint gyárilag szakadt, szűk, fehér farmerrel és tűsarkú platformcipővel viseljük a pszichedelikus mintás, hosszúujjú garbót a szezonban.

4. A hetvenes évek stílusa

Megértjük, ha ön is fázik a szezon egyik legmeghatározóbb irányzatától, hiszen mi sem szívesen építjük be ruhatárunkba a formátlan poncsókat, velúrszoknyákat és bohém mintás blúzokat. Jó hír, hogy az előrejelzések szerint a 2016-os tavaszi-nyári időszakban már búcsút inthetünk az elcsépelt trendnek. Addig is valamilyen formában azért érdemes kísérletezni a 70-es évekkel, Rosie Huntington-Whiteley például egy lábat hosszabbnak mutató, sötét színű trapéz nadrággal letudta a dolgot, míg a brit „jó csajként” emlegetett Cressida Bonas egy egyszerű fehér pólóval és telitalpú cipővel viselte a bő szabású nadrágot Londonban.

5. A modern gót és viktoriánus vonal

Aki az elmúlt pár szezonban előszeretettel viselt szűk fekete farmert, bakancsot és motorosdzsekit, annak feltehetően ez az eggyel nőiesebb, de mégis darkos vonal is tetszeni fog. Ha mégsem tudja magát elképzelni magasított nyakú viktoriánus csipkeruhában, akkor vegyen példát Cara Delevingne-ről, aki csupán egy gyöngy nyakékkel adta a világ tudtára, hogy tisztában van a trend létezésével, de hasonlóképpen cselekedett Lily Collins is, aki egy bogyóárnyalatú rúzzsal letudta a gót vonalat. Collins egyébként egy nagyon menő, fekete nadrágkosztümhöz passzintotta a feltűnő rúzst.

6. Nadrágszoknya és bokaverdeső nadrág

Elsőre talán kicsit ijesztőnek tűnhet a nadrágszoknya, ami valójában egy rendkívül sokoldalú ruhadarab, ráadásul idén télen farmerben is menő. A formát leginkább magassarkú cipővel vagy bokacsizmával ajánlott kombinálni, így tett Vanessa Hudgens is, aki egy hetvenesévek stílusát idéző platformszandállal, hasvillantós felsővel és óriási kalappal tette nőiessé a bő fazont. Lupita Nyong'ó-t pedig egy sötét árnyalatú, szűk szabású, boka felett elvágott nadrágban kapták lencsevégre New Yorkban. A csinos színésznő egy hipszterkalappal, egérszürke pulóverrel és bordó kabáttal viselte a korához képest konzervatívnak ható együttest.

7. Khaki-színek

Az új semleges színként emlegetett khaki a szezon kis feketéje, ami a divatházak szerint idén tényleg mindennel megy. Elsüthetjük alkalmi viseletként, de játszósruha és kiegészítő fronton is számtalan formában megjelenik az üzletekben. A 2015-ös őszi időszak egyik kulcsfontosságú árnyalatát láthattuk Kendall Jenneren is a divathét alatt, a modellnek annyira megtetszett a szín, hogy még egy válltáskát is beszerzett khaki színben. A franciák egyik legismertebb híressége, Caroline de Maigret még a szerencsés celebgyereknél is trendibb volt a párizsi divathéten, ugyanis az 1975-ben született modell bordó övvel és cipővel dobta fel az ujjatlan, bő nadrágos kezeslábast.

8. A túl lányos rózsaszín

Valamilyen formában mindenképpen ajánlott feldolgoznunk az árnyalatot a szezonban, legyen az egy rózsaszín körömlakk, selyemsál, pasztell rúzs vagy neonrózsaszín retikül. Ugyanis a rózsaszín minden árnyalata divatban van idén ősszel. Rihanna például tetőtől-talpig halványrózsaszín szettben érkezett a párizsi divathétre, a 23 éves feltörekvő színésznő, Kaya Scodelario pedig egy két tónusú, rózsaszín zsákruhában pózolt a kameráknak a Grand Palaisban tartott Chanel bemutatón.

9. A piros minden árnyalata

A rózsaszínhez és a khakihez hasonlóan a piros is mindenütt jelen van ebben a szezonban. Jól tudja ezt Miranda Kerr is, aki egy sápadtkék haspólóval és pasztell rózsaszín kabáttal viselte a hosszú piros szoknyát Párizsban, míg a Japán Vogue szerkesztője és kreatív tanácsadója, Anna Dello Russo a 32 éves modellnél egy jóval merészebb összeállításban érkezett a francia divatfővárosba. Dello Russo szerint ugyanis menő a kilencvenes évek rave-stílusát idéző piros lakkbőr kabát és a földig érő lakk nadrág.

10. Fekete-fehér kockák

A hétköznapias minta idén minden formában és méretben divatos, legyen szó vörösszőnyeges eseményről vagy egy délutáni sétáról, a fekete-fehér kockás ruhát bármikor elsüthetjük 2015 második felében. Sienna Miller például a 63. San Sebastian International Film Festivalon pózolt egy ilyen visszafogott estélyiben, míg Lily Collins jól láthatóan csak egy kávéért ugrott le az ujjatlan kockás ingben, amihez egy nagy méretű barna táskát és nyitott orrú barna cipőt passzintott Los Angelesben. A Collins által viselt nadrág azért ne tévesszen meg senkit, szerencsére ezt a fazont még nem hozták újra divatba a luxusmárkák.

Oszd meg másokkal is!
Mustra