OFFLINE

A betűmatrica az új mánia a divatházak körében

2015. október 31., szombat 08:55

Míg a Moschino szerint is menőnek számítanak majd az Anya Hindmarch által tavaly bemutatott közúti jelzőtáblák, addig Proenza Schouler a tervező színes táskamatricáiban látott fantáziát és piacra dobott egy sor betűt, aminek darabjáért 75 dollárt, azaz 21.109 forintot kérnek a Net-a-Porter oldalán.

Egyébként semmi meglepő nincsen abban, hogy a Proenza Schouler is megirigyelte Hindmarch fiatalos bőrmatricáit, mivel az előző szezonban 18 millió dolláros bevételt jelentett ez a márkának, mely 54-195 dollár közötti összeget, azaz 15.198-54.881 forintot kért egy bárhova felhelyezhető öntapadós matricáért. Ez pedig az átlagosan 1550 dollárba, 436.310 forintba kerülő luxustáskák mellett már igazán aprópénznek számít a tehetős vásárlók körében – írja a Business of Fashion a dizájnerről, akinek jelenleg is 300 ezer matricára van megrendelése a butikoktól.

Proenza Schouler betűmatricái
Proenza Schouler betűmatricái
Fotó: Net-a-Porter

Tehát jól láthatóan a Proenza Schouler is hasonló jellegű stratégiát folytat az értékesítés növelése érdekében, mint Hindmarch, amiben többek között az is közrejátszhat, hogy idén júliusban a Castanea Partners egy kisebb részesedést szerzett a New York-i márkától, melynek egyik vezetője, Ron Frasch szerint a táskaeladásokra kell majd nagyobb hangsúlyt fektetniük a közeljövőben. A márka nem is habozott sokáig, a 2016-os tavaszi-nyári szezonra tervezett kiegészítőinek egy részét, legfőképpen a perforált táskakollekciót és a hozzá tartozó betűket már piacra is dobta a Net a Porter oldalán, de november első felében a japán Isetan Shinjuku pop-up üzletében is elérhetőek lesznek a lekoppintott darabok.

Sőt, Kendall Jenner kebelbarátnője, Gigi Hadid már be is szerzett egy monogramjával ellátott táskát és várhatóan nem ő az utolsó celebgyerek, akit lencsevégre kaptak a matricás táskával a szezonban. De várhatóan a Burberry monogramos táskája is felkapott lesz majd a hírességek körében. Proenza Schouler nyolc darabból álló, fekete, fehér és sárga színű túlárazott táskakollekcióját 1885 dollárért, 530.535 forintért szerezheti be, a cipzáras erszényekért pedig 375 dollárt, azaz 105.549 forintot kérnek.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta