Kabátot venne? Nem lesz könnyű.

Lassan vége az ősznek és még mindig nem találta ki, mit venne fel szívesen tavalyi kabátja helyett? Pedig nagy a választék, csak nincs sok újdonság: továbbra is kaphatók pufidzsekik, tollkabátok, fekete, szürke és bézs szövetkabátok, de ballonkabátokkal és műbőr dzsekikkel is el vagyunk látva. Színes kabátokból idén már kevesebb van, de több a bunda és a katonazöld parkák sem tűntek el. Már csak az a kérdés, tényleg szüksége van-e új kabátra idén, illetve ezek közül melyik az, ami önnek legjobban áll/tetszik. Mi mutatunk pár lehetőséget a hajtás után.

Asia Center

Az Asiában egyértelműen a fekete, bézs, fehér és bordó színekben kapható filckabát, vagy inkább kardigán volt: 4500 forint, de ez nem látszik rajta élőben, nem tűnik olcsónak. 4900 forintért már kombinált színekben vehetünk kicsit vastagabb verziót, szerintünk ez mindenképp megéri. Vékony tolldzsekik is kaphatók különféle mintákkal, ilyet többeken láttunk már a városban, ha jól öltözik fel mellé az ember, kifejezetten csinos tud lenni – viszont közel 9 ezer forint. Parkát is kap, nagy méretekben is, ezekért már 12.900 forintot kell otthagyni, de sima fekete szövetkabátot (ami jó meleg a látszat ellenére) már 8500 forintért vehet. A felhozatal nagyjából itt a legolcsóbb, igaz, tolldzsekikben a Decathlon is erős (és olcsóbb), parkákat meg a legtöbb helyen kábé 13 ezerét árulnak.

Háda

Furcsa, de október elején a Pólus Center Hádájában nem voltak kabátok, csak pár dzseki, meg főleg blézerek. A műbőr dzsekik valószínűleg sose fognak elfogyni a boltokból és turkálókból (pedig nem hiányoznának), de vicces blézerekből is van egy pár, ami viszont máshol hiánycikk. Egy igazán szép ballont is találtunk, extranagy méretben, ami másnak pont jó hír lehet.

C&A

Itt még az Asiánál is olcsóbb a parka, 9990 forintból kijön: ha eddig nem vett volna ilyen kabátot, de szeretne, most egész olcsón megúszhatja. Idén úgy tűnik, tényleg a bundákat próbálják meg divatba hozni a fast fashion márkák, ez néha egész fura vadhajtásokhoz vezet: például a galériában látható 16.990 forintos, birkaszerű C&A kabátra először azt hittük, köntös. Mondjuk lehet, hogy tényleg az. Ugyanennyiért vehet viszont szép szürke szövetkabátot is, és kicsit olcsóbban elegáns bézs, derékon megkötős kabátot is, amit viszont még jócskán át kell szabatnia, ha 160 centi magas.

H&M

A H&M-ben hatalmas a kínálat elegáns és trendi szövetkabátokból, de ha tányleg szép anyagból készült, jól szabott darabra vágyik, készüljön 20-30 ezer forinttal: azalatt is lehet itt kabátot találni, de nem a legjobb minőségben. 40 ezerért akár Kim Kardashiannek is öltözhet, de vicces bundát 18 ezerért is kap.

Reserved

A galéria rögtön egyik kedvencünkkel nyílik, mely tökéletes, ha nem tudja eldönteni, rózsaszín vagy szürke kabátot venne. Kapni még sárga kabátot, mely igazán üde színfolt a sok fekete közt és műbőr ujjú szövetkabátot is, ami viszont már 2013-ban is ciki volt. Ezeken kívül főleg oversized szabású, jónak tűnő, aztán mégis sehogyse álló kabátokat találtunk, átlag 25 ezer forintért.

Mango

A Mangóban szép, de drága a felhozatal: jobban mondva általában szép. 38 ezer forintért alábbi kabátot kapja meg, élőben tényleg csinos, de ha belenéz a galériába, talál még ilyen árért olyan vékony, állatmintás átmeneti kabátot, ami nem lett a kedvencünk. Viszont a 23 ezer forintos sárga verzió ismét meggyőző, szóval azt hiszem, elmondható: sokféle stílusban készül a télre a Mango.

Zara

Ha még a Mango se elég drága, irány a Zara! A képen látható csodaszép kabát 48 ezer forint, a nyakánál lévő szőr nagyon meleg, viszont rövid és vékony, szóval nem tudom, milyen időben hordható, de azonnal levett a lábamról. Nem úgy a 43 ezer forintos férfikabátszerűség (a galériában megnézheti), amihez hasonlót turkálóban is beszerezhet. A legegyszerűbb szürke gyapjúkabát is 33 ezer forint, de sárga szövetkabátot már 23 ezerért is kap!

Összességében...

Úgy néz ki, hogy a sárga szövetkabát lesz a tél trendje, illetve az évek óta divatban tartott, szofisztikált teveszín és bézs szövetkabátok is trendinek számítanak még. Ha sportosabb stílusban utazik, továbbra is a zöld parkákat tudjuk ajánlani, illetve a rövid tolldzsekiket, melyek most mintás verzióban menők. A pasztellszínű szövetfelöltők viszont úgy tűnik, kimentek a divatból, inkább tegye el őket és vegyen rózsaszín vagy kék kabátja helyett szürkét, esetleg sötétkéket. Csak egy tipp, de ha a drágább kabátok közül nézett ki valamit, várjon december 27-ig, akkor valószínűleg már féláron megveheti. Ha pedig fázós, akkor ne vacakoljon a ballonokkal és a vékony anyagú, nőies darabokkal, hanem vegye elő jól bevált tollkabátját és kezdje nyugodtan hordani.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra