OFFLINE

Steve Madden lenyúlta Stella McCartney táskáját

2015. október 18., vasárnap 13:35

Míg a szezon egyik legmenőbb táskáját piacra dobó Mansur Gavriel egy egyszerű papucscipő miatt vívja harcát egy másik New York-i márkával szemben, addig Stella McCartney nem nézi jó szemmel, hogy a koppintásokban gátlástalan Steve Maddennek megtetszett az egyik ikonikus, 'Falabella' fantázianevű táskája, így a 44 éves tervező szellemi tulajdon megsértése miatt perelte be Maddent a New York-i bíróságon.

McCartney szerint a Madden féle 'BTotally' táska csak egy olcsó utánzata az ő „jól ismert és rendkívül népszerű” kézitáskájának, ezért ügyvédein keresztül szólította fel az 1958-ban született tervezőt, hogy hagyjon fel a lemásolt táskák értékesítésével. A szóban forgó láncos, fekete dizájnertáskáért egyébként 1195 dollárt, azaz 326.272 forintot kérnek a Stella McCartneynál, míg Steve Madden szokásához híven csak 108 dollárért, 29.490 forintért vesztegeti a jól bejáratott formát.

Íme a McCartney féle változat.
Íme a McCartney féle változat.
Fotó: Stella McCartney

A bírósági dokumentumok szerint azzal, hogy Steve Madden piacra dobta a táska rossz minőségű, de gyakorlatilag azonos fazonú változatát, gazdasági kárt okozott vásárlóinak, mivel silány terméket árul boltjában. A vád rámutat, hogy a tervező honlapján található BTotally táska feltételezhetően kárt tesz Stella McCartney hírnevében és mivel fenn áll az összetévesztés esélye, ez veszteséget okozhat az értékesítésben. A dokumentumban megemlítik, hogy a két táska között szembetűnő hasonlóságok vannak, többek között a szövetet, a varrási technikát és a folyamatos lánc motívumot illetően.

McCartney 2009 óta árulja vegán luxustáskáit, a Falabella gyűjtemény már sokféle formában és stílusban megfordult az olyan drága és minőségi kiegészítőkért rajongó hírességek, mint például Anne Hathaway, Kim Kardashian és Victoria Beckham kezében – írja a fashionista.com.

Ezt a táskát árulja töredék áron Steve Madden.
Ezt a táskát árulja töredék áron Steve Madden.
Fotó: Steve Madden

 

Persze nem McCartney az egyetlen, akinél Steve Madden kihúzta a gyufát, a New York-i tervező hasonló eset miatt állt már hadilábon a Balenciagával is, a francia divatháztól a 2007-es őszi-téli kollekció egyik alapdarabját, a Lego cipőt irigyelte meg, de lekoppintotta a divatház „Motorcycle” néven futó cipzáras bőrtáskáját, valamint az Alexander McQueen ház „Faithful” néven ismert bokacsizmáját is az elmúlt időszakban. Stella McCartney formabontó ruháit azonban sokan másolják a divatszakmában, így mi kissé meglepődtünk, hogy miért éppen Madden húzása miatt vitte bíróságig az ügyet a tervező, aki 2016-os Resort kollekciójában hasonló duplalovas megoldást alkalmazott, mint amilyet Abodi Dóra szokott a védjegyévé vált Unisus mintákkal.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta