OFFLINE

Fémfogantyús és rókás táska az idei ősz sztárja

2015. október 15., csütörtök 21:17

Annyiféle táska létezik már, hogy igazán újat nagyon nehéz alkotni. A márkák két dologgal operálhatnak: vagy különlegessé teszik az adott darabot valami apró módosítással vagy olyan atmoszférát építenek köré, hogy bevonzzák velük a leendő vásárlókat. Idén ősszel ezt a két utat a fémfogantyús táskák és a Fjällräven jelentik.

Trendi irodista

A fémfogantyús táskákat már két éve is láthattuk a Chanelnél, a tavalyi őszi-téli szezonra pedig a Marni küldte kifutóra. Hozzánk viszont csak most érkezett meg – mégpedig a szokásos módon: a két fast fashion zászlóshajó (a Zara és a Mango) felvette kínálatába. Egyelőre máshol nem találtunk ilyet, de egyrészt a Zaránál kettőt is talál tízezer forint alatt, másrészt csak idő kérdése és a többi üzletet is elöntik majd a hasonló kiegészítők.

Celebfronton láthattunk ilyen táskát Solange Knowles-nál (ráadásul az egyik kedvencünkkel, egy M2Malletier-rel), Heiress Hannah Bronfmannál és Imogen Poots-nál is, aki a már említett, kissé robusztus Chanelt cipelte magával egy eseményre 2013-ban. Kattintson a képre és nézze meg, hol és mennyiért szerezheti be őket!

Túrázós hipszter

A Fjällräven táskák látványra nem igazán különlegesek, nekünk is csak az tűnt fel, hogy egyre többet látunk belőlük. A honlapjukról kiderül, hogy a fazont, amibe mi legtöbbször futottunk bele, Kånkennek hívják és 1978-ban gyártották őket először iskolás gyerekek számára. A hátkímélő kialakítása miatt elég gyorsan elterjedt Svédországban és végül az egész világon. A táska vinylon F anyagból készül, ami egyszerre könnyű és erős.

Itthon a saját webshopjukon kívül megtalálhatóak még a termékeik a Mountexnél és a Tengerszemnél is. (Legjobban akkor jár, ha utóbbinál veszi meg, ott a legolcsóbb.)

A Fjällräven táska egyébként az utcai divatban sem ismeretlen: az egyik képügynökség oldalán találtunk több olyan street fashion fotót tavalyról, amiken szerepel. Hogy mi lehet a márka titka, hogy sikerre vitt egy ilyen egyszerű táskát? A hátbarát kialakítás mellett az, hogy olyan világot teremtettek köré, ami valószínűleg mindenkinek bejön, aki kicsit is szeret túrázni (vagy kedveli a rókákat). A kiegészítőkön kívül árulnak még ruházati termékeket, sőt, sátrakat is, így egy helyen beszerezhet mindent, ha éppen úgy dönt, a nomád életet választja pár nap vagy hét erejéig.

Önnek melyik tetszik jobban?

 • 157
  A fémfogantyús.
 • 373
  A hátizsák.
 • 113
  Mindkettőt elfogadnám.
 • 307
  Egyik sem.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta