Farkas Franciska is bemotorozott a Budapest Fashion Weekre

Idén is megrendezték a Fashion Week Budapestet, sőt, végre beálltunk a nemzetközi divathetek sorába és 2015-ben már Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe név alatt futott az évről évre minőségibb divatesemény. Már láthattak egy válogatást négy kollekcióról, most pedig jöjjön újabb négy szombatról és vasárnapról is!

NAPSVGAR

Tavasszal is bírtuk a tervező laza, a Francia Riviéra és a Côte d'Azur hangulatából építkező kollekcióját és azt kell mondanunk, most sem volt ez másképp. Napsugár von Bittera showját egyik kedvenc múzsája, Farkas Franciska nyitotta meg egy laza motoros szettben, olajfoltos arccal, hogy aztán átadja a kifutót a rockos, motoros style mentén felépülő kollekciónak. NAPSVGAR darabjai ezúttal is felrázták a közönséget, újra voltak zseniális kiegészítők, melyek közül egyértelműen a napszemüvegek voltak a legnagyobb favoritok. Meglepő, de NAPSVGAR-nál is erőteljesen visszaköszöntött a fekete szín, bár azért voltak jócskán vidámabb hangulatú darabok is. A motoros bőrdzseki még mindig menő, pláne, ha olyan izgalmas vonalvezetésű, mint amit a tervező szabadított a kifutóra. A fekete-fehér csíkos anyaghasználatért is odáig voltunk és örömmel vettük észre, hogy kollekciójába beépített néhány lovaglónadrágra hazajó, ultrakényelmesnek tűnő drabadot is.

Szegedi Kata

Glitch art, a képmanipuláció, roncsolás és újjáteremtés jellemzi Szegedi Kata legújabb kollekcióját. A legmeghatározóbb inspicáiós vonalat Szegedi továbbra is a kortárs művészetből merítette, ezúttal José Parlá munkájából, aki Katához hasonlóan a metropoliszok hangulata nélkül el sem tudná képzelni az életét. A nagyvárosok sokszínűsége, szabadsága keveredik az új kollekcióban, a tervező idén is bátran kísérletezett a textúrákkal, a gazdagon díszített flitteres anyagokat például beemeli alkalmi viseletből az utcai divatba.

Meglátása szerint el kell engedni a berögzült sztenderdeket, hiszen a városi életnek el kell bírnia a különleges, plasztikus szabásvonalakkal megalkotott, kollázsszerűen összeállított öltözékeket. Színekben az olajzöld, terepzöld, az ezüst, a fekete és a babakék köszöntek vissza. Úfjent voltak izgalmas vonalvezetésű kabátok, mint például a galériában látható flitteres bomberdzseki.Kattintson alábbi fotóra, és nézze meg Szegedi kollekcióját!

A USE Unused és az űrutazás

Az idén tizedik születésnapját pop-up bolttal ünneplő márka egyszerre mutatta be nőknek és férfiaknak szánt jövő tavaszi-nyári kollekcióját. Utóbbiból néhány darabot mi is felpróbáltunk korábban – az akkori semleges és natúr árnyalatok egyébként tökéletesen összhangban vannak a légies női ruhákkal. Ez a jelző egyébként nem véletlen: mint minden USE-kollekciónak, így az ideinek is magyar témájú az inspirációja - ez pedig nem más, mint Farkas Bertalan és az űrutazás. (Éppen ezért nem voltak meglepőek a kifutón a csillagos égboltot, illetve a meteorokat ábrázoló darabok.)

A két kollekció nem véletlenül fonódik össze: a tervezőtrió tagjai szerették volna hangsúlyozni a férfi és a női ruhák közötti éles határ elmosódását. A "mesh" technika a korábbi évek lézervágott ruháinak hangulatát idézi - és ahogy régebben, úgy most sem adtak alább a minőségből. Bár a "katarzis" részünkről idén elmaradt, azért simán tudunk kedvencet választani a USE-tól: nagyon szerettük például a derékban megkötős ruhát és a hasonló anyagból készült kisdzsekit; a férfikollekcióból pedig bármikor elfogadnánk a trench coatot és a muflon bőrdzsekit, illetve a szandálokat is.

Domi Grzybek és a szőrpamacsok

A tavalyi Gombold újra! öltözék kategóriájának győztese is bemutathatta friss munkáit. A lengyel tervező nem kapott akkora tapsot, mint a magyarok, de ő idegenben játszott, és kollekciója kicsit kilógott a sorból olyan értelemben, hogy előtte letisztultabb darabokat vonultatott fel például a The Four vagy az INQ Concept. Domi Grzybek stílusa egyedi, és pont emiatt könnyen felismerhető, a most bemutatott kreációk közül volt, ami nagyon jól rímelt a győztes kollekcióra.

Voltak ugyan egyszerűbb darabok is, amelyek bármelyik másik bemutatón is szerepelhettek volna, de nyilván a szőrme és egyéb applikációkkal teleszórt ruhák azok, amik a kollekció gerincét adják. Lehet, hogy kevesen vannak, akik elég bátrak lennének ahhoz, hogy egy egész szettet viseljenek tőle, de az alapdarabokhoz bárki felvehet egy eredeti Domi Grzybek-et, főleg, ha rajong a meseszerű, textúrákban gazdag, kicsit pszichedelikus kreációkért.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra