OFFLINE

Lenyügöző, mozgóképes torta - őrület menő!

2015. október 10., szombat 10:11

Alexandre Dubosc elég magas szinten űzi a tortakészítést: a művész olyan süteményeket alkot, amik aztán a régi zoetrópokhoz hasonlóan egy jelenetet játszanak le – a különbség az, hogy itt 3D-ben. A pár napja a Vimeóra feltöltött videója Melting Pop névre hallgat és azt láthatjuk rajta, ahogy elkészül a pattogatott kukorica, majd az éhes száj bekapja, pac-man fejek eszik a mogyorót – és mindez végtelenítve. Nézze csak:

Melting POP from Alexandre DUBOSC on Vimeo.

Dubosc-ra egyébként anno akkor figyeltünk fel, amikor Tim Burton tiszteletére elkészítette a The Caketrope of BURTON's Team című filmet idéző tortacsodát. Azon a szaladgáló nyulak mellett helyet kaptak csontok, agyra hajazó diók és szemből denevérré alakuló motívumok is.

The Caketrope of BURTON's Team from Alexandre DUBOSC on Vimeo.

Ha kíváncsi arra, hogy mit művel(t) még ezeken kívül Dubosc,  akkor ajánljuk a videós oldalát, illetve a honlapját - utóbbin egyébként részletesen dokumentálva találja meg, hogy milyen fázisokból állt a torták elkészítése, hátha kedvet kap ön is.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta