Ember-hátizsákkal sokkolt Rick Owens Párizsban

Még alig tettük túl magunkat Rick Owens idei faroklóbálós bemutatóján, amiről később a közszemlére tett modellek is elmondták véleményüket, a tervező máris egy újabb provokatív műsorral rukkolt elő a 2016-os tavaszi-nyári ruhákat felvonultató divathéten. Persze az 52 éves kaliforniai származású dizájnertől nem áll távol a meghökkentés és a lázadás, de a francia divatfővárosban bemutatott hátborzongató show még a sokat látott közönséget is lesokkolta.

A műbalhékban erős Owens ezúttal a gyengébbik nem előtt tisztelgett kollekciójával, a bemutató elmondása szerint az anyaságról, a szolidaritásról, az önzetlenségről és a segítségnyújtásról szólt, amivel nem az erős nők előtt, hanem a női erő előtt kívánt meghajolni. És ez valóban nagy különbség, mégha kissé szájbarágósan is hangzik. Hogy mégis hogyan jelenítette meg mindezt Owens a kifutón? Modelleket aggatott a modellekre, akik úgy festettek fejjel lefelé lógva vagy háton cipelve, mint amikor az anyukák hordozzák gyermekeiket.

Tehát a tervező ezzel az „emberi hátizsák” húzással mindössze azt kívánta üzenni, hogy minden nő erős, még azok, akik nem tudnak róla – írja a vogue.com. Nem véletlen, ha a magzati pózban ábrázolt modellek önt is emlékeztetik egy ismert művészfotóra, amit az ausztrál származású performansz-művész, Leigh Bowery készített feleségével, Nicola Batemannel. Bowery egyébként több neves tervezőre és művészre is hatással volt az elmúlt években, legutóbb például Gareth Pugh maszkírozta Leigh Boweryre modelljeit a londoni divathéten. Nézze meg a galériában, hogy mivel sokkolt már megint a húsz éve a szakmában lévő dizájner, aki egyébként egész jó ruhákat mutatott be Párizsban.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek