OFFLINE

Ember-hátizsákkal sokkolt Rick Owens Párizsban

2015. október 3., szombat 14:35

Még alig tettük túl magunkat Rick Owens idei faroklóbálós bemutatóján, amiről később a közszemlére tett modellek is elmondták véleményüket, a tervező máris egy újabb provokatív műsorral rukkolt elő a 2016-os tavaszi-nyári ruhákat felvonultató divathéten. Persze az 52 éves kaliforniai származású dizájnertől nem áll távol a meghökkentés és a lázadás, de a francia divatfővárosban bemutatott hátborzongató show még a sokat látott közönséget is lesokkolta.

A műbalhékban erős Owens ezúttal a gyengébbik nem előtt tisztelgett kollekciójával, a bemutató elmondása szerint az anyaságról, a szolidaritásról, az önzetlenségről és a segítségnyújtásról szólt, amivel nem az erős nők előtt, hanem a női erő előtt kívánt meghajolni. És ez valóban nagy különbség, mégha kissé szájbarágósan is hangzik. Hogy mégis hogyan jelenítette meg mindezt Owens a kifutón? Modelleket aggatott a modellekre, akik úgy festettek fejjel lefelé lógva vagy háton cipelve, mint amikor az anyukák hordozzák gyermekeiket.

Tehát a tervező ezzel az „emberi hátizsák” húzással mindössze azt kívánta üzenni, hogy minden nő erős, még azok, akik nem tudnak róla – írja a vogue.com. Nem véletlen, ha a magzati pózban ábrázolt modellek önt is emlékeztetik egy ismert művészfotóra, amit az ausztrál származású performansz-művész, Leigh Bowery készített feleségével, Nicola Batemannel. Bowery egyébként több neves tervezőre és művészre is hatással volt az elmúlt években, legutóbb például Gareth Pugh maszkírozta Leigh Boweryre modelljeit a londoni divathéten. Nézze meg a galériában, hogy mivel sokkolt már megint a húsz éve a szakmában lévő dizájner, aki egyébként egész jó ruhákat mutatott be Párizsban.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta